1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Langzaam gegaard rundsstoofvlees met korstje van knolselderrösti

Langzaam gegaard rundsstoofvlees met korstje van knolselderrösti

  • Belgisch, Ovenschotel
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 18-11-2020

Ingrediënten 4 personen


500 g rundstoofvlees
200 g wortels
100 g pastinaak
6 teentjes look
2 el bloem
400 ml rundfond
600 g geraspte knolselder
wasabipasta
boter
koolzaadolie



Langzaam gegaard rundsstoofvlees met korstje van knolselderrösti
Langzaam gegaard rundsstoofvlees met korstje van knolselderrösti

Heerlijk pittig gerecht met vergeten groenten , dat zeker in de smaak zal vallen .  Ik zou zeggen zeker eens proberen dit lekker recept . 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Schil de wortelen en pastinaak.
-Snij de wortelen in 5 cm lange stukken en vervolgens in de lengte in 4.
-Snij de pastinaak in even grote stukken als de wortel.
-Pel en kneus de tenen look.

-Kruid het vlees met peper en zout.
-Verhit een scheut koolzaadolie in een pan en bak het vlees rondom bruin.
-Voeg de wortel, pastinaak en look toe en laat licht kleuren.
-Bestrooi alles met bloem, schep door elkaar en overgiet met de fond. Breng aan de kook en laat 10 min pruttelen.

-Verwarm de oven voor op 150°C.
-Schep alles in een ovenschaal.

-Smelt 60 g boter en schep samen met 25 g wasabi (of naar smaak) door de geraspte knolselder.
Verdeel een dikke laag knolselder over de schotel. Laat in 1,5 à 2 u garen (afhankelijk van de dikte van het vlees).

Bron

Spar



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top