1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Wereldkeuken
  5. Couscous
  6. Kippenstoof met couscous en druiven van P G

Kippenstoof met couscous en druiven van P G

  • Wereld, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 17-11-2020

Ingrediënten 2 personen


400 gram kippendrumsticks( ik nam 200 gram kipfilet)
100 gram couscous ( ik nam rijst)
200 gram courgette gewassen en in blokjes
200 gram prei schoon in ringen van circa 1 cm
1 theelepel gedroogde tijm
400 ml kippenbouillon van een blokje ( minder zout)
100 gram witte druiven zonder pit gewassen en gehalveerd
10 gram bladpeterselie 5 gram grof gesnipperd 5 gram fijn gesnipperd
40 gram crème fraîche


Verder heb je nodig


Pan, snijplank en mes


Kippenstoof met couscous en druiven van P G
Kippenstoof met couscous en druiven van P G
Kippenstoof met couscous en druiven van P G
Kippenstoof met couscous en druiven van P G
Kippenstoof met couscous en druiven van P G
Kippenstoof met couscous en druiven van P G
Kippenstoof met couscous en druiven van P G
Kippenstoof met couscous en druiven van P G
Kippenstoof met couscous en druiven van P G
Kippenstoof met couscous en druiven van P G
Kippenstoof met couscous en druiven van P G
Kippenstoof met couscous en druiven van P G
Kippenstoof met couscous en druiven van P G
Kippenstoof met couscous en druiven van P G

Als alles gesneden is staat dit gerecht in 30-40 minuten op tafel . Ik had helaas vergeten kippendrumsticks te kopen en nam dus mijn toevlucht tot een kipfileetje van 200 gram uit de vriezer.

Aangezien mijn man niet zo'n liefhebber is van couscous heb ik rijst met meer vezel gebruikt. Heerlijk gerecht met een apart zoetje van de witte druiven

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bestrooi de drumsticks met peper en zout. verhit wat olie in een pan en bak de drumsticks ( kipfilet) rondom bruin.

Haal ze uit de pan en zet even opzij.
Bak in dezelfde pan de prei, tijm en de courgette zachtjes 5 minuten. ( Voeg eventueel wat meer olie toe indien nodig)

Doe de drumsticks ( kipfilet) weer in de pan en overgiet met de kippenbouillon. Voeg de grof gesnipperde peterselie toe. Breng aan de kook en laat verder 15-20 minuten zachtjes stoven met het deksel schuin op de pan.

Giet de stoof af en VANG HET VOCHT OP.

Bereid de couscous ( rijst ) volgens de beschrijving op de verpakking in het opgevangen nat van de kippenstoof, eventueel nog met wat extra bouillon.



Pluk al het vlees van de drumsticks( snij de kipfilet in kleine stukjes) en voeg weer toe aan de pan samen met de gehalveerde druiven en de crème fraîche en de heel fijn gesnipperde peterselie. Laat even doorwarmen , maar niet meer koken en breng het gerecht verder op smaak met peper uit de molen ( zout ) en de fijn gesnipperde peterselie.


Serveer de kippenstoof met de couscous of de rijst.

Serveertip

Variatie. Vervang de helft van de druiven door zwarte olijven in ringetjes gesneden en eventueel een scheutje citroensap.

Bron

Uit het boek Heerlijke Winter eigen tekst en foto's



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top