
1 kg oranje zoete aardappelen
2 el maïzena
5 el zonnebloemolie
5 pruim trostomaten
500 g rundergehakt
4 hamburgerbroodjes
4 plakken cheddar
8 el cocktailsaus
100 g botersla
1 el olijfolie
1 el azijn
1 bakpapier
1 grillpan
Een heerlijke knapperige hamburger met cheddar en zoete aardappelfriet
1. Verwarm de oven voor tot 225 ?C. Boen de zoete aardappelen schoon en snijd in frites. Doe de zoete aardappelfriet in een ruime kom en schep om met de maïzena. Schenk er 3 el zonnebloemolie bij en schep om. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel er de friet over. Zorg ervoor dat de friet niet op elkaar ligt. Bak de friet in 30 min. in de oven krokant. Keer de friet halverwege de baktijd voorzichtig.
2. Snijd intussen de tomaten in zo dun mogelijke plakjes. Breng het gehakt op smaak en meng goed door. Vorm met natte handen 4 ballen van het gehakt. Smeer ze rondom in met 2 el zonnebloemolie en druk met een bord tot een dikte van ca. 0,5 cm. Verhit een ruime koekenpan zonder olie of boter en bak de burgers in 5 min. rondom gaar.
3. Verhit de grillpan. Snijd de hamburgerbroodjes open en gril op de snijkant tot er een grillstreepje op staat. Zet het vuur onder de burgers uit en leg op elke burger een plakje cheddar.
4. Verdeel een paar blaadjes sla en plakjes tomaat over de onderkant van de broodjes en leg er de burger op. Smeer de bovenkant van het broodje in met 1 el cocktailsaus en leg op de burger. Leg op elk bord een hamburger.
5. Schep de rest van de sla en tomaat om met 1 el olijfolie, 1 el azijn en breng op smaak. Haal de zoete aardappelfriet uit de oven en breng op smaak. Serveer de salade, zoete aardappelfriet en de rest van de saus bij de burgers.