Chili Colorado

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 17-11-2020
  • Chili Colorado

    Chili Colorado

    Chili Colorado

Dit recept is het oertype van de Chili con Carne. Het rundvlees wordt langzaam gaar in een chili bouillon. Serveer met tarwetortilla's en doop deze in de bouillon.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 Spaanse pepers of 8 New Mexico of Guajillo
2.5 dl heet water
2 teentjes knoflook
1 el komijnzaadjes
1 el oregano
1 tl paprikapoeder
1 blik tomatenblokjes, 800g
750g Rundvlees (Stoofvlees)
Zout en peper
1 grote ui, in ringen
geraspte cheddar
warme tortillachips natuur voor erbij
Tabasco Chippotle
Mengeling Jalapenos, Ancho & Chippotle (Makro, Isfi)
2 blikken rode bonen.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
keukenmachine / mixer

Bereidingswijze

-Rooster de pepers in een grilpan of zoals de Mexicanen in een comal (speciale platte pan).
-Doe de geroosterde pepers in een kom en overgiet met het hete water. Laat de chilipepersin 30 min. zacht worden. Verwijder de steeltjes en zaadjes en bewaar het water.

-Doe de pepers, knoflook, oregano, komijn, paprikapoeder, tomaten en 6cl van het water in een keukenmachine en maak er een gladde chilibouillon van.

-Verhit olie in een pan met dikke bodem op een matig vuur.
-Als de pan heet is doe het vlees erin en kruid met peper en zout. Bak mooi bruin aan langs alle kanten
-Voeg de uiringen toe en de chilisaus.
-Breng aan de kook en laat +/- 2 à 3u sudderen tot het vlees zacht is. Voeg af en toe wat water toe als de saus te dik wordt.

-Kruid bij met de Tabasco en chili mengeling en eventueel wat zout.
- voeg er ook rode bonen aan toe.

Bron

de kookbijbel

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten