1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Belgische keuken
  5. Bananenmousse

Bananenmousse

  • Belgisch, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 17-11-2020

Ingrediënten 4 personen


3 rijpe bananen
1 banaan ( voor de versiering)
60g suiker
sap van 1 citroen
5 cl bruine of witte Rum
fruit om te garneren
3 eieren
15 cl room
1 blaadje gelatine
snuifje zout


Verder heb je nodig


Keukenrobot / mixer


Bananenmousse
Bananenmousse

Makkelijk en lekker nagerecht

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Week de gelatineblaadjes in koud water.
-Laat de eierdooiers met de suiker in de keukenrobot kloppen tot een wit mengsel.
-Klop de room eveneens op.
-Schil de bananen, snij ze in stukken, besprenkel ze met citroensap en mix ze fijn.
-Warm de rum op en los er het uitgeknepen gelatineblaadje in op.
-Meng de bananen met de eierdooiers, de rum en de slagroom.
-Klop de eiwitten zeer stijf met een snuifje zout, spatel het onder het bananenmengsel, proef en voeg eventueel wat suiker toe.
-Verdeel de mousse over 4 coupes en zet ze in de koelkast.
-Versier juist voor het opdienen met zeer fijn gesneden schijfjes banaan

Bron

Kookbijbel



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top