1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Eendenborstfilet met gekaramelliseerde peer, witlof, perensiroopsausje en kroketjes

Eendenborstfilet met gekaramelliseerde peer, witlof, perensiroopsausje en kroketjes

  • Belgisch, Feestmaaltijd
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 16-11-2020

Ingrediënten 4 personen


3 eendenborsten
kroketten
4 peren bijv. 'Sweet Sensation-peren'
8 witlofstronkjes
2 el rietsuiker
boter
2 el perensiroop
1 dl cognac
2 dl bruine fond


Verder heb je nodig


Bakpapier
aluminiumfolie


Eendenborstfilet met gekaramelliseerde peer, witlof, perensiroopsausje en kroketjes
Eendenborstfilet met gekaramelliseerde peer, witlof, perensiroopsausje en kroketjes

Makkelijk, snel  en bovendien feestelijk lekker 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Doe de stronkjes witlof in een pan met 2 el boter en 5 el water. Kruid met peper en zout en dek af met bakpapier.
-Laat het witlof op een zacht vuur garen en karamelliseren tot al het vocht is verdampt.

-Schil de peren, snij in 4 en verwijder het klokhuis.
-Bak de peren aan in 2 el boter en 2 el rietsuiker en laat ze karamelliseren.

-Snij de vetkant van de eendenborst filets kruisgewijs in. Bak ze in 2 el boter eerst aan op de vetkant en daarna op de vleeskant.
-Haal het vlees uit de pan en dek af met aluminiumfolie.

-Blus de pan met 1 dl cognac en laat de alcohol verdampen. Voeg de perensiroop en fond toe. Laat de saus indikken.

-Bak de kroketjes in arachideolie.

-Snij het vlees in plakjes en schik op het bord. Schik het witlof en de gekaramelliseerde peren op het bord. Druppel wat saus over het vlees. Geef de kroketjes er apart bij.

Bron

Spar



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top