Spinaziekroketten

  • Belgisch, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Spinaziekroketten

    Spinaziekroketten

    Spinaziekroketten

Lekkere kroketjes die altijd smaken , als tapa met een glaasje cava, maar ook als bijgerecht .

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
200 g Gehakte spinazie met roomsaus 500g
250 g ronde korrelrijst (bv. arborio)
400 ml bouillon
2 eieren, hardgekookt
handvol bloem
2 kleine eieren
50 g parmezaanse kaas, geraspt
50 g fetakaas
150 g paneermeel
olie voor het bakken
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Ontdooi de spinazie met roomsaus.
-Laat de bouillon koken, voeg de rijst toe en laat deze afgedekt op een lage temperatuur ca. 15 minuten wellen.
-De spinazie met roomsaus door de nog warme rijst roeren.
-Eieren met een vork mengen en de feta afbrokkelen. Beide met parmezaanse kaas en knoflook aan de rijstmassa toevoegen.
-Met zout en peper op smaak brengen en laten afkoelen.

-Handen met water vochtig maken en van de rijstmassa per portie een rolletje vormen dat ongeveer net zo lang en dik is als een duim.
-Deze op een plaat leggen en koud laten worden, ca. 30 minuten (het beste is ijskoud in de diepvries).

-Nu de parneermeel en eieren over de verschillende borden verdelen en de eieren mengen.
-De kroketten door een beetje bloem wentelen, vervolgens door de (losgeklopte) eieren, en als laatste door het parneermeel.
-Deze in ruimvoldoende hete olie doen en heerlijk goudbruin en knapperig bakken.
-Om het overtollige vet eraf te laten druipen, de kroketten nog even kort op een stuk keukenrol laten uitdruppelen.

Bron

iglo

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten