
200 g Gehakte spinazie met roomsaus 500g
250 g ronde korrelrijst (bv. arborio)
400 ml bouillon
2 eieren, hardgekookt
handvol bloem
2 kleine eieren
50 g parmezaanse kaas, geraspt
50 g fetakaas
150 g paneermeel
olie voor het bakken
Lekkere kroketjes die altijd smaken , als tapa met een glaasje cava, maar ook als bijgerecht .
-Ontdooi de spinazie met roomsaus.
-Laat de bouillon koken, voeg de rijst toe en laat deze afgedekt op een lage temperatuur ca. 15 minuten wellen.
-De spinazie met roomsaus door de nog warme rijst roeren.
-Eieren met een vork mengen en de feta afbrokkelen. Beide met parmezaanse kaas en knoflook aan de rijstmassa toevoegen.
-Met zout en peper op smaak brengen en laten afkoelen.
-Handen met water vochtig maken en van de rijstmassa per portie een rolletje vormen dat ongeveer net zo lang en dik is als een duim.
-Deze op een plaat leggen en koud laten worden, ca. 30 minuten (het beste is ijskoud in de diepvries).
-Nu de parneermeel en eieren over de verschillende borden verdelen en de eieren mengen.
-De kroketten door een beetje bloem wentelen, vervolgens door de (losgeklopte) eieren, en als laatste door het parneermeel.
-Deze in ruimvoldoende hete olie doen en heerlijk goudbruin en knapperig bakken.
-Om het overtollige vet eraf te laten druipen, de kroketten nog even kort op een stuk keukenrol laten uitdruppelen.
Iglo