Moelleux met appel en rabarber

  • Frans, Nagerecht
  • 30-60 min.
  • Moelleux met appel en rabarber

    Moelleux met appel en rabarber

    Moelleux met appel en rabarber

Lekkere moeilleux uit Frankrijk, met appel en rabarber ...die we lauw of warm kunnen serveren .........TOP ! 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
250 g rabarber
1/2 appe
4 el citroensap
1 tl vloeibare honing
1 snuifje kaneelpoeder
100 g bloem
70 g bloemsuiker
100 g amandelpoeder
40 g boter
2 eiwitten
1 snuifje zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
muffinvorm

Bereidingswijze

1 Maak de rabarber schoon en snij in kleine stukjes. Schil de appel, snij in vier en haal het klokhuis eruit, rasp 'm grof en besprenkel met citroensap.
2 Doe de rabarber met de geraspte appel in een steelpannetje. Voeg er de honing en de kaneel aan toe. Laat 20 à 25 minuten, al roerend, koken tot je een vaste compote krijgt en alle vocht is verdampt. Haal van het vuur en zet apart.
3 Verwarm de oven voor op 180°C.
4 Meng de bloem met de bloemsuiker en het amandelpoeder. Smelt de boter en doe ze bij het bloemmengsel. Bebober een muffinvorm en verdeel er de compote over, tot ongeveer 1/3 van de hoogte van de vormpjes. Schep daarbovenop het amandelbeslag en zet 10 minuten in de oven. Ontvorm voorzichtig en serveer warm of koud.

Bron

libelle

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten