Moelleux met appel en rabarber
- Frans, Nagerecht
- 30-60 min.
Lekkere moeilleux uit Frankrijk, met appel en rabarber ...die we lauw of warm kunnen serveren .........TOP !
Ingrediënten 4 recipe.people
250 g rabarber1/2 appe
4 el citroensap
1 tl vloeibare honing
1 snuifje kaneelpoeder
100 g bloem
70 g bloemsuiker
100 g amandelpoeder
40 g boter
2 eiwitten
1 snuifje zout
Benodigdheden
muffinvormBereidingswijze
1 Maak de rabarber schoon en snij in kleine stukjes. Schil de appel, snij in vier en haal het klokhuis eruit, rasp 'm grof en besprenkel met citroensap.
2 Doe de rabarber met de geraspte appel in een steelpannetje. Voeg er de honing en de kaneel aan toe. Laat 20 à 25 minuten, al roerend, koken tot je een vaste compote krijgt en alle vocht is verdampt. Haal van het vuur en zet apart.
3 Verwarm de oven voor op 180°C.
4 Meng de bloem met de bloemsuiker en het amandelpoeder. Smelt de boter en doe ze bij het bloemmengsel. Bebober een muffinvorm en verdeel er de compote over, tot ongeveer 1/3 van de hoogte van de vormpjes. Schep daarbovenop het amandelbeslag en zet 10 minuten in de oven. Ontvorm voorzichtig en serveer warm of koud.
Bron
libelle