1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Franse keuken
  5. Moelleux met appel en rabarber

Moelleux met appel en rabarber

  • Frans, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 15-11-2020

Ingrediënten 4 personen


250 g rabarber
1/2 appe
4 el citroensap
1 tl vloeibare honing
1 snuifje kaneelpoeder
100 g bloem
70 g bloemsuiker
100 g amandelpoeder
40 g boter
2 eiwitten
1 snuifje zout


Verder heb je nodig


Muffinvorm


Moelleux met appel en rabarber
Moelleux met appel en rabarber

Lekkere moeilleux uit Frankrijk, met appel en rabarber ...die we lauw of warm kunnen serveren .........TOP ! 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 Maak de rabarber schoon en snij in kleine stukjes. Schil de appel, snij in vier en haal het klokhuis eruit, rasp 'm grof en besprenkel met citroensap.
2 Doe de rabarber met de geraspte appel in een steelpannetje. Voeg er de honing en de kaneel aan toe. Laat 20 à 25 minuten, al roerend, koken tot je een vaste compote krijgt en alle vocht is verdampt. Haal van het vuur en zet apart.
3 Verwarm de oven voor op 180°C.
4 Meng de bloem met de bloemsuiker en het amandelpoeder. Smelt de boter en doe ze bij het bloemmengsel. Bebober een muffinvorm en verdeel er de compote over, tot ongeveer 1/3 van de hoogte van de vormpjes. Schep daarbovenop het amandelbeslag en zet 10 minuten in de oven. Ontvorm voorzichtig en serveer warm of koud.

Bron

Libelle



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top