1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Franse keuken
  5. Franse appelflan uit de oven

Franse appelflan uit de oven

  • Frans, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 15-11-2020

Ingrediënten 6 personen


8 appelen (type golden)
3 eieren (+ 2 dooiers)
180 g griessuiker
40 cl lichte room
50 g boter (+ wat extra voor de vorm)
2 el calvados
6 plakjes brioche brood of melkbrood


Verder heb je nodig


Rechthoekige cakevorm


Franse appelflan uit de oven
Franse appelflan uit de oven

Makkelijke en zeer lekkere appelflan uit de oven  

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 Verwarm de oven voor op 180 °C.
2 Schil de appels, snij ze in vieren, verwijder het klokhuis.
3 Bak ze in de hete boter in een paar minuten goudbruin. Strooi er 30 g suiker bij en laat lichtjes karamelliseren. Blus met de calvados en laat de alcohol verdampen.
4 Klop de eieren en de extra dooiers los met de rest van de suiker en de room.
5 Vul een beboterde cakevorm met laagjes brioche en appels. Schenk er het eimengsel bij.
6 Zet de vorm 45 minuten in een warmwaterbad tegen de kook aan, in het midden van een op 180 °C voorverwarmde oven. Laat goed afkoelen voor u de flan uit de vorm haalt.

Bron

Libelle



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top