
8 appelen (type golden)
3 eieren (+ 2 dooiers)
180 g griessuiker
40 cl lichte room
50 g boter (+ wat extra voor de vorm)
2 el calvados
6 plakjes brioche brood of melkbrood
Rechthoekige cakevorm
Makkelijke en zeer lekkere appelflan uit de oven
1 Verwarm de oven voor op 180 °C.
2 Schil de appels, snij ze in vieren, verwijder het klokhuis.
3 Bak ze in de hete boter in een paar minuten goudbruin. Strooi er 30 g suiker bij en laat lichtjes karamelliseren. Blus met de calvados en laat de alcohol verdampen.
4 Klop de eieren en de extra dooiers los met de rest van de suiker en de room.
5 Vul een beboterde cakevorm met laagjes brioche en appels. Schenk er het eimengsel bij.
6 Zet de vorm 45 minuten in een warmwaterbad tegen de kook aan, in het midden van een op 180 °C voorverwarmde oven. Laat goed afkoelen voor u de flan uit de vorm haalt.
Libelle