1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Belgische keuken
  5. Appel-amandelcake

Appel-amandelcake

  • Belgisch, Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 15-11-2020

Ingrediënten 8 personen


4 appelen (bijv. goudrenetten)
50 g amandel schilfers
4 el abrikozencompote
4 eieren
citroensap (van een halve citroen)
boter (voor de vorm)
200 g boter
bloem (voor de vorm)
300 g zelfrijzende bloem
1 zakje vanillesuiker
200 g griessuiker



Appel-amandelcake
Appel-amandelcake

=18pxVoor de echte lekkerbekjes, zeker eens bereiden ! 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 Schilfer de amandelen. Snij de appels. Verwijder klokhuis en pitten. Snij ze in niet te fijne partjes en besprenkel ze met citroensap. Verwarm de oven voor op 180°C.
2 Roer de zachte boter wit-romig samen met de suiker en de vanillesuiker. Voeg er een voor een de eieren aan toe. Roer telkens goed glad. Doe er in een keer de gezeefde bloem bij. Roer tot een glad beslag.
3 Leg de appelpartjes dakpansgewijs op het beslag.
4 Bak de cake 1 uur in de oven op 150°C.
5 Bestrijk de bovenkant van de nog warme cake met abrikozencompote en strooi er dan amandelschilfers over zodat ze mooi blijven kleven

Bron

Libelle



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top