Tosti met kipfilet en paprika (pantosti)

  • Fusion, Lunch/Brunch
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 14-11-2020
  • Tosti met kipfilet en paprika (pantosti)

    Tosti met kipfilet en paprika (pantosti)

    Tosti met kipfilet en paprika (pantosti)

  • Tosti met kipfilet en paprika (pantosti)

    Tosti met kipfilet en paprika (pantosti)

    Tosti met kipfilet en paprika (pantosti)

  • Tosti met kipfilet en paprika (pantosti)

    Tosti met kipfilet en paprika (pantosti)

    Tosti met kipfilet en paprika (pantosti)

  • Tosti met kipfilet en paprika (pantosti)

    Tosti met kipfilet en paprika (pantosti)

    Tosti met kipfilet en paprika (pantosti)

Pantosti's! Een rijkelijk gevulde tosti van dikke sneeen stevig brood met onder andere tomatentapenade, kipfilet en gegrilde paprika. In 10 minuten ligt hij op je bord. Heerlijk voor lunch maar ook als snelle avondmaaltijd.

https://chivanne.nl/tosti-met-kipfilet-en-paprika/

Deel dit recept

Ingrediënten 1 persoon

2 sneden brood (zie mijn tip)

3 plakjes (gerookte) kipfilet (vleeswaren)

2 eetlepels zongedroogde tomatentapenade

1/2e gegrilde paprika uit pot

1 plak jonge 48+ kaas

1 handje rucola

peper en zout

roomboter

olie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Haal een paprika uit de pot, spoel hem af onder de kraan, verwijder eventuele zaadjes aan de binnenkant en dep hem droog met keukenrolpapier.

Snijd twee dikke sneeën van het brood. Smeer beide helften aan de binnenkant in met zongedroogde tomatentapenade. Beleg 1 helft met wat rucola, kipfilet, paprika, een beetje zout en peper en de plak kaas. Leg hierop de andere helft van het brood.

Verhit 2 eetlepels olie en een klontje roomboter in een koekenpan. Leg de tosti op zijn kop in de pan zodra de boter gesmolten is. De kaaskant dus naar beneden. Bak op middelmatig vuur ongeveer 2 minuten totdat de onderkant goudbruin is (controleer even). Draai de tosti om, schuif door de pan om het bakvet te absorberen, doe een deksel op de pan en draai het vuur laag. Na ongeveer 2 minuten is de kaas gesmolten en is je tosti klaar.

Serveertip

Koop een heel brood, snijd er dikke plakken van en vries wat je niet gebruikt in porties in. Ideaal voor een dikke tosti! Voor deze tosti gebruikte ik Liefde & Passie speltbrood van de AH.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten