Broodje warme fricandeau met satésaus, champignons en een preitje.
- Fusion, Lunch/Brunch
- 20-30 min.
Eigenlijk wil je zo'n broodje graag beschaafd met mes en vork oppeuzelen. Maar net als een Sloppy Joe is ook dit broodje bijna niet "netjes" te verorberen :) Qua smaak natuurlijk niet te vergelijken met een Sloppy Joe, maar wel héél erg lekker.
We hebben zitten smullen van dit heerlijk broodje met die lichte bite en het Aziatisch smaakje. Hoe dit broodje te verorberen laat ik aan de lezer dezes over , hoe wij het gegeten hebben ga ik niet verklappen :)
heerlijke-winter
Ingrediënten 2 recipe.people
100 gram prei in ringen100 gram champignons , schoon geveegd in kwarten
1 tl gedroogde rozemarijn
10 ml ketjap manis
60 gram fricandeau ( beleg) ik koos voor een plak van 60 gram
40 gram taugé met kokend water overspoeld
80 gram komkommer in lucifers gesneden
50 ml satésaus
2 eieren
2 zachte volkoren bollen
Benodigdheden
Pan, snijplank en mesBereidingswijze
Verhit een scheutje olie in een pan en bak de champignons, rozemarijn en de prei enkele minuten. Breng de groente op smaak met peper uit de molen en blus de groente met de ketjap.
Roer alles goed door en schuif de groente aan de kant van de pan en bak de fricandeau aan beide kanten even aan, zodat het vlees warm wordt. Bestrooi het vlees lichtjes met zout en peper.
Bak ondertussen 2 eitjes en maak de satésaus volgens de bereidingswijze op de verpakking. Ik heb geen gebruik gemaakt van satésaus uit een verpakking , maar maakte mijn eigen versie.
Beleg dan de broodjes als volgt.
Eerst met satésaus, dan de groente, de fricandeau, de reepjes komkommer , taugé en als laatste het gebakken eitje. Bestrooi het eitje met wat zout.
Bron
Uit het boek : " Heerlijke Winter " eigen tekst en foto's
Serveertip
Alle groente past niet op het broodje.... leg het er dan gewoon naast. Je kunt ook 60 gram dunne plakjes fricandeau gebruiken of 2 plakken van 30 gram.