
Bruschetta's zijn eenvoudig, snel klaar en super lekker ! Ook deze variant met een smeuïge crème van witte bonen en boerenkoolchips als lekker krokantje is een schot in de roos.
-Snijd de citroen doormidden, bestrijk met olijfolie en leg hem met de snijkant naar onderen in een (grill)pan.
-Rooster de citroen enkele minuten, tot hij begint te kleuren. Laat afkoelen.
-Pel en pers de knoflook.
-Giet de witte bonen af en spoel met koud water. Laat uitlekken.
-Doe de bonen in de keukenmachine, samen met de tahin, knoflook, komijnpoeder en zout.
-Pers de citroen uit en voeg 1 el citroensap bij de bonen. Voeg tot slot 2 el olijfolie toe en mix fijn tot een smeuïge crème.
-Roer de pijnboompitten en de gehakte peterselie door de crème. Kruid met peper en zout.
-Verwarm de oven voor op 200°C.
-Verwijder de nerf van de boerenkool en snijd de bladeren in kleine reepjes.
-Neem een mengkom en meng 1 el olijfolie onder de boerenkoolreepjes.
-Bestrooi met peper en zout en masseer de reepjes goed in.
-Leg de boerenkool op een bakplaat met bakpapier en strooi er de chilivlokken overheen.
-Zet de bakplaat 8 minuten in de oven. Laat nadien even afkoelen.
-Verwarm ondertussen een pan met olijfolie en bak de sneetjes brood 1 à 2 minuten aan elke kant.
-Besmeer de bruschetta met de dip van de bonen en werk af met chips van boerenkool.
Lekker van bij ons