1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Ovenschotel met aardappel, witte kool en kalfsgehakt

Ovenschotel met aardappel, witte kool en kalfsgehakt

  • Belgisch, Ovenschotel
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 14-11-2020

Ingrediënten 4 personen


500 gr bloemige aardappelen
600 gr gemengd gehakt
1/4 witte kool
4,5 dl melk
120 g boter (80 g voor de saus)
80 g bloem
80 g gemalen kaas (60 g voor de saus)
3 el broodkruim
nootmuskaat
peper en zout



Ovenschotel met aardappel, witte kool en kalfsgehakt
Ovenschotel met aardappel, witte kool en kalfsgehakt

Een ovenschotel, da's puur gemak. En met deze ovenschotel met aardappel, witte kool en gehakt zet je ook nog eens een volwaardige , lekkere maaltijd op tafel.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Bak het gehakt rul op matig vuur en laat uitlekken in een zeef.
-Schil de aardappelen en gaar ze in lichtgezouten water. Giet af en pureer.
-Voeg 40 g boter en 1,5 dl melk toe. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
-Snijd de kool in fijne reepjes en kook gaar in gezouten water. Giet de kool af en spoel onder koud water.
-Smelt 80 g boter in een pannetje en voeg geleidelijk 80 g bloem toe.
-Laat kort drogen op een matig vuur, voeg de overige 3 dl melk toe en laat enkele minuten doorkoken.
-Voeg 60 g kaas toe en breng op smaak met peper en zout.
-Doe het gehakt in een ovenschotel, lepel er de kool over, daarna de puree en dek af met de kaassaus. Strooi er de resterende kaas en broodkruim over.
-Laat de gehaktschotel gedurende 20 à 30 minuten bruinen in een voorverwarmde oven van 180°C.

Bron

Lekker van bij ons



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top