1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Schouderkarbonade met gebakken uien in een lekkere pittige ketjapsaus

Schouderkarbonade met gebakken uien in een lekkere pittige ketjapsaus

  • Indonesisch, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 13-11-2020

Ingrediënten 2 personen


2 eetlepels arachideolie of zonnebloemolie
Peper, zout,
2 schouderkarbonaden
1 flinke ui, in halve ringen
1 teentje knoflook, gesnipperd
1 theelepeltje sambal naar smaak
Sap van ½ citroen
4 eetlepels ketjap manis (zoete ketjap)
1 theelepel bruine basterdsuiker
1 eetlepel gembersiroop


Verder heb je nodig


Koekenpan


Heerlijke malse karbonade in een pittige ketjapsaus lekker bij de stamppot
Heerlijke malse karbonade in een pittige ketjapsaus lekker bij de stamppot

Een lekkere sappig karbonade gaat er altijd wel in, maar deze in een lekkere pittige ketjapsaus is wel heel erg lekker. Wij hebben deze karbonade gegeten bij stamppot koolraap, maar ik stel me zo voor dat deze karbonade ook heel erg lekker is bij zuurkoolstamppot of boerenkoolstamppot en natuurlijk ook bij hutspot. Weer eens iets anders dan worst bij de stamppot.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Zorg ervoor dat de karbonades voordat je gaat bakken op kamertemperatuur zijn.
Kruid het vlees met peper en zout.
Verhit de olie in de koekenpan en bak de karbonades op vrij hoge temperatuur rondom bruin
Haal het vlees uit de pan en hou apart.
Zet de warmtebron lager en bak in het overgebleven bakvet de uien en de knoflook lichtbruin. Bak de sambal 1 minuut mee.
Voeg de ketjap, citroensap, ½ dl water, basterdsuiker en gembersiroop toe. Breng de saus aan de kook.
Leg de karbonades in de saus en laat de karbonades in plm. 15 tot 20 minuten op een lage warmtebron lekker gaar worden. Af en toe omkeren.
Voeg eventueel nog wat water toe

Serveertip

In plaats van gembersiroop kun je ook 1 theelepel gemberpoeder = djahé toevoegen



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top