1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Lekkere romige stamppot koolraap met kastanjechampignons en gebakken uitjes

Lekkere romige stamppot koolraap met kastanjechampignons en gebakken uitjes

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 13-11-2020

Ingrediënten 4 personen


1 koolraap van ongeveer 750 gram, schoongemaakt in blokjes
750 gram kruimige aardappelen, in stukken
2 groentebouillontabletten, verkruimelde
2 eetlepels zonnebloemolie
1 Flinke ui, grof gesnipperd
200 gram kastanjechampignons in plakjes
125 ml room
zout - peper - nootmuskaat
paar druppels worcestersaus


Verder heb je nodig


Grote pan voor het koken van de koolraap en aardappelen samen
vergiet
koekenpan
aardappelstamper


Wintertijd dus tijd voor koolraap. Een vergeten groente die echt heel lekker is. Gewoon proberen.
Wintertijd dus tijd voor koolraap. Een vergeten groente die echt heel lekker is. Gewoon proberen.

Koolraap is een vrij onbekende groente. Vroeger was koolraap bekend als armeluisvoedsel. Nu is koolraap bekend een "vergeten groente".Jammer want koolraap is een erg lekkere en verrassend veelzijdige groente.  Kijk maar op mijn pagina naar de verschillende recepten die ik al met koolraap heb gemaakt.
Koolraap ook heel gezond, met een hoge voedingswaarde. Bevat weinig calorieën en zit vol met een belangrijke vitamines en mineralen.
Deze keer weer eens een lekker stamppotje met koolraap. Heerlijk !!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de koolraap samen met de aardappelen gaar in water met de verkruimelde groentebouillontabletten in plm. 15 tot 20 minuten.
Laat de koolraap en de aardappelen goed uitlekken in een vergiet.
Doe alles weer terug in de pan. Voeg de room toe en stamp de groenten en de aardappelen fijn met een aardappelstamper (geen staafmixer !!!!).
Maak de stamppot op smaak met peper, zout, nootmuskaat en een paar druppels worcestersaus. Roer een lepel roomboter door de stamppot (nog lekkerder).

Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak hierin eerst de kastanjechampignons bruin. Haal ze uit de pan en bak in het overgebleven vet de uitsnippers lichtbruin.
Roer het grootste deel van de gebakken uien en champignons door de stamppot.
Gebruik de rest van de uien en de champignons als garnering.

Serveertip

Lekker vegetarisch òf wie graag vles eet : met een karbonade, gehaktballetje of een speklapje.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top