Super lekker.

1 zoete appel geschild en grof geraspt
150 gr verse cranberry's gewassen en uitgelekt
100 ml verse sinaasappelsap
15 gr suiker
1 kaneelstokje
Pan, rasp pureestamper, mes
Deze cranberryspread is simpel om te maken, maar wel super super lekker . Heerlijk bij de warme maaltijd en zeer zeker ook niet te versmaden op een beschuitje, sneetje knäckebröd of brood of in een kommetje vanille vla. Door toevoeging van het kaneelstokje krijgt de spread een heerlijk najaarskarakter.
Manlief wilde wel even proeven en schraapte met een pannenlikker de restjes uit de pan , kun je nagaan
Van de gekochte verpakking blijft natuurlijk veel over, maar dat verhuist in porties naar de diepvries, ze zijn immer één jaar "geldig" ..... maar.... of ze dát redden weet ik nog zo net niet
appel-cranberryspread/
Breng de cranberry's, geraspte appel, suiker en het kaneelstokje met het ( vers) geperste sinaasappelsap aan de kook. Roer even alles goed door en leg het deksel schuin op de pan. Laat de spread 30 minuten op een zacht vuurtje inkoken. Verwijder het kaneelstokje en prak met een vork of een pureestamper alles even grof door.
Bewaar eventueel in een schone pot.
Cranberry's zijn tamelijk zuur. Voeg eventueel wat extra suiker .
Project gezond eigen tekst en foto's
Keukensloofje47 13-11-2020
Hoi Jos, het echt is een heerlijk smeerseltje. Ik ben heel benieuwd of jij het ook zo smaakvol vindt. Groetjes , bedankt voor het bewaren en je reactie en een fijn weekend. Lidy
professoroud 13-11-2020
Lijkt me heerlijk; ik ben gek op cranberries! Doet me ook altijd weer terug denken aan Terschelling. Ik ga het zeker proberen.