KABELJAUW ROYAL MET STOEMP

  • Belgisch, Feestmaaltijd
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 13-11-2020
  • KABELJAUW ROYAL MET STOEMP

    KABELJAUW ROYAL MET STOEMP

    KABELJAUW ROYAL MET STOEMP

Feestelijk lekker dit recept met kabeljauwfilet en een sausje op basis van champagne

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 grote bintjes
3 eetlepels Solo Vloeibaar
light room (klein beetje nodig, tot de puree lekker smeuïg is)
2 tomaten
1 bussel bieslook
4 wortels
1 courgette
4 stukken selder
1 prei
4 x 200 g kabeljauwhaasjes
1/2 L visbouillon
2 eierdooiers
1 glas champagne of cava brut
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Schil en snij de bintjes kook ze in zo'n 15 minuten gaar in gezouten water. Pureer ze en meng met 2 eetlepels boter en een klein beetje light room tot een smeuïge puree
-Ontvel de tomaten (kerf ze onderaan kruislings in en dompel 30 seconden in kokend water), ontpit en snij ze in blokjes. Voeg deze toe aan de puree.
-Hak de bieslook fijn en voeg die ook bij de stoemp.

-Was de andere groenten, snij ze in slierten en stoof gaar in wat boter

-Doe de kabeljauw in een pot. Kruid met peper en zout en overgiet met de bouillon. Zet de pot op een zacht vuur en pocheer de kabeljauw 3 à 4 minuten. Bij pocheren is het cruciaal dat de bouillon altijd net onder het kookpunt blijft.

-Doe de eierdooiers in een kom. Gebruik een half schaaltje als maatbeker voor de saus: voeg 4 schaaltjeschampagne bij de dooiers. Kruid af met peper en zout, en klop op een zacht vuurtje op tot een luchtige saus.
-Dresseer de kabeljauw op de groenten, begiet royaal met saus en schep er wat stoemp bij.

Bron

solo-libelle

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten