Aardappelpannenkoeken met gerookte zalm

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Aardappelpannenkoeken met gerookte zalm

    Aardappelpannenkoeken met gerookte zalm

    Aardappelpannenkoeken met gerookte zalm

Makkelijk en super lekker 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
500 gram bloemige aardappelen
1 eetlepel mierikswortelcrème
200 gram zalm (gerookt)
4 eetlepels mayonaise
2 eetlepels zure room
1 ei
2 eetlepels peterselie (fijngehakt)
2 eetlepels bieslook (fijngehakt)
2 lookteentjes (geperst)
4 lente-uitjes (in ringen)
350 gram spinazie
1 ui (fijn gesnipperd)
boter
olijfolie
peper
zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
een grove rasp

Bereidingswijze

-Schil de aardappelen en rasp ze met een grove rasp. Meng er de ui, look, lente-ui en peterselie onder. Breng op smaak met peper en zout.

-Klop het ei los en meng onder het aardappelmengsel. Bak in hete boter kleine pannenkoeken van het mengsel. Keer ze na 5 minuten om en bak nog eens 5 minuten.

-Laat de spinazie in delen slinken in olijfolie. Kruid met peper en zout. Meng de mierikswortelcrème en de zure room onder de mayonaise. Kruid met peper en zout.

-Verdeel de aardappelpannenkoekjes over de borden. Schep er wat van de spinazie op. Verdeel er de zalm over en werk af met een toef mierikswortelmayo en de bieslook.

Bron

spar

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten