Aardappelpannenkoeken met gerookte zalm
- Belgisch, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Makkelijk en super lekker
Ingrediënten 4 recipe.people
500 gram bloemige aardappelen1 eetlepel mierikswortelcrème
200 gram zalm (gerookt)
4 eetlepels mayonaise
2 eetlepels zure room
1 ei
2 eetlepels peterselie (fijngehakt)
2 eetlepels bieslook (fijngehakt)
2 lookteentjes (geperst)
4 lente-uitjes (in ringen)
350 gram spinazie
1 ui (fijn gesnipperd)
boter
olijfolie
peper
zout
Benodigdheden
een grove raspBereidingswijze
-Schil de aardappelen en rasp ze met een grove rasp. Meng er de ui, look, lente-ui en peterselie onder. Breng op smaak met peper en zout.
-Klop het ei los en meng onder het aardappelmengsel. Bak in hete boter kleine pannenkoeken van het mengsel. Keer ze na 5 minuten om en bak nog eens 5 minuten.
-Laat de spinazie in delen slinken in olijfolie. Kruid met peper en zout. Meng de mierikswortelcrème en de zure room onder de mayonaise. Kruid met peper en zout.
-Verdeel de aardappelpannenkoekjes over de borden. Schep er wat van de spinazie op. Verdeel er de zalm over en werk af met een toef mierikswortelmayo en de bieslook.
Bron
spar