Muffins met mandarijntjes
- Amerikaans, Nagerecht
- 20-30 min.
Lekker toetje voor als de Sint op bezoek komt....
Ingrediënten 4 recipe.people
3 mandarijnen (kleine)200 gram bloem
125 gram boter (gesmolten)
100 milliliter Griekse yoghurt
100 milliliter ahornsiroop
50 gram havermout
5 gram bakpoeder
2 eetlepels vanillesuiker
2 eieren
kaneel
zout
Benodigdheden
KeukenbenodigdhedenOven
Blender
Zeef
Muffinvormpjes
Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 180°C.
-Was de mandarijnen. Rasp de schil van alle mandarijntjes en meng met de bloem, het bakpoeder, de vanillesuiker, de havermout en de ahornsiroop. Voeg naar smaak zout en kaneel toe.
-Doe de mandarijntjes in de blender. Zeef het mengsel en vang het vocht op.
-Klop de eieren los. Roer er de yoghurt, de gesmolten boter en het mandarijntjessap onder. Doe er vervolgens het bloemmengsel bij en roer tot een homogeen beslag.
-Vul de muffinvormpjes tot net onder de rand en zet 25 minuten in de oven.
Bron
spar