1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Ouderwetse jachtschotel

Ouderwetse jachtschotel

Ouderwetse jachtschotel
Ouderwetse jachtschotel
Ouderwetse jachtschotel
Ouderwetse jachtschotel
Ouderwetse jachtschotel
Ouderwetse jachtschotel
Ouderwetse jachtschotel
Ouderwetse jachtschotel
Ouderwetse jachtschotel
Ouderwetse jachtschotel
Ouderwetse jachtschotel
Ouderwetse jachtschotel
Ouderwetse jachtschotel
Ouderwetse jachtschotel
Ouderwetse jachtschotel
Ouderwetse jachtschotel
Ouderwetse jachtschotel
Ouderwetse jachtschotel
Ouderwetse jachtschotel
Ouderwetse jachtschotel
Ouderwetse jachtschotel
Ouderwetse jachtschotel
  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 13-11-2020

Een collega van me vroeg me of ik een recept had van een ouderwetse jachtschotel met zilveruitjes. Dus dook ik in mijn recepten en alhoewel ik heel veel stoofpotten heb van rundvlees, varkensvlees, kip en wild, zat deze jachtschotel er niet tussen. Tijd dus om er eens een te maken.
Ik kon me herinneren dat wij vroeger op onze bruiloft ook een jachtschotel hadden als tussengerecht maar die werd gemaakt met het bouillonvlees waar de soep van getrokken was, ook super lekker maar dat was hier nu niet de bedoeling.
Ik heb nu deze jachtschotel gemaakt als stoofschotel  met runderriblappen. Het is een hoofdgerecht en erg lekker met aardappelpuree (eroverheen) en rode kool (of andere winterse groenten) voor erbij.

Deel dit recept

Ontdek meer:


Ingrediënten 4 personen


- 500 gram runderriblappen
- 1 ui
- 1 zure appel (goudrenet)
- 250 gram (kastanje)champignons (kan ook zonder)
- klont boter
- scheut olie
- 2 blaadjes laurier
- 3 kruidnagels
- 6 gekneusde jeneverbessen
- pezo
- 2 dl runderbouillon
- 1 el rode wijnazijn
- 1 glas rode wijn
- 2 el zilveruitjes
- paneermeel en een paar klontjes boter


Bereidingswijze

- Snijd het vlees in dobbelsteentjes en snipper de ui en appel.
- Laat boter en olie heet worden en bak hierin vlees en ui op een hoog vuur snel aan.
- Voeg de appelsnippers toe en zet het vuur kleiner.
- Voeg nu laurier, kruidnagel, jeneverbessen en pezo toe en schep alles goed door elkaar.
- Doe dan de azijn, wijn en bouillon erbij en breng het geheel aan de kook.
- Laat het vlees met het deksel op de pan ongeveer 2 uurtjes zachtjes sudderen.
- Voeg de champignons en zilveruitjes toe en laat ze nog een kwartiertje meesudderen.
- Bereid de aardappelpuree. Schep de vleesmassa in een ovenschaal, doe de aardappelpuree eroverheen, strooi er een beetje paneermeel overheen en leg er hier en daar een klontje boter op.
- Zet de schaal in een voorverwarmde oven (200 graden) tot er een bruin korstje op de aardappelpuree ontstaat.

Bron

Oud Margriet-kookboek/ aangepast en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse


Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Volgend recept
Top