Ouderwetse jachtschotel

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 12-11-2020
  • Ouderwetse jachtschotel

    Ouderwetse jachtschotel

    Ouderwetse jachtschotel

  • Ouderwetse jachtschotel

    Ouderwetse jachtschotel

    Ouderwetse jachtschotel

  • Ouderwetse jachtschotel

    Ouderwetse jachtschotel

    Ouderwetse jachtschotel

  • Ouderwetse jachtschotel

    Ouderwetse jachtschotel

    Ouderwetse jachtschotel

  • Ouderwetse jachtschotel

    Ouderwetse jachtschotel

    Ouderwetse jachtschotel

  • Ouderwetse jachtschotel

    Ouderwetse jachtschotel

    Ouderwetse jachtschotel

  • Ouderwetse jachtschotel

    Ouderwetse jachtschotel

    Ouderwetse jachtschotel

  • Ouderwetse jachtschotel

    Ouderwetse jachtschotel

    Ouderwetse jachtschotel

  • Ouderwetse jachtschotel

    Ouderwetse jachtschotel

    Ouderwetse jachtschotel

  • Ouderwetse jachtschotel

    Ouderwetse jachtschotel

    Ouderwetse jachtschotel

  • Ouderwetse jachtschotel

    Ouderwetse jachtschotel

    Ouderwetse jachtschotel

Een collega van me vroeg me of ik een recept had van een ouderwetse jachtschotel met zilveruitjes. Dus dook ik in mijn recepten en alhoewel ik heel veel stoofpotten heb van rundvlees, varkensvlees, kip en wild, zat deze jachtschotel er niet tussen. Tijd dus om er eens een te maken.
Ik kon me herinneren dat wij vroeger op onze bruiloft ook een jachtschotel hadden als tussengerecht maar die werd gemaakt met het bouillonvlees waar de soep van getrokken was, ook super lekker maar dat was hier nu niet de bedoeling.
Ik heb nu deze jachtschotel gemaakt als stoofschotel  met runderriblappen. Het is een hoofdgerecht en erg lekker met aardappelpuree (eroverheen) en rode kool (of andere winterse groenten) voor erbij.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 500 gram runderriblappen
- 1 ui
- 1 zure appel (goudrenet)
- 250 gram (kastanje)champignons (kan ook zonder)
- klont boter
- scheut olie
- 2 blaadjes laurier
- 3 kruidnagels
- 6 gekneusde jeneverbessen
- pezo
- 2 dl runderbouillon
- 1 el rode wijnazijn
- 1 glas rode wijn
- 2 el zilveruitjes
- paneermeel en een paar klontjes boter
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

- Snijd het vlees in dobbelsteentjes en snipper de ui en appel.
- Laat boter en olie heet worden en bak hierin vlees en ui op een hoog vuur snel aan.
- Voeg de appelsnippers toe en zet het vuur kleiner.
- Voeg nu laurier, kruidnagel, jeneverbessen en pezo toe en schep alles goed door elkaar.
- Doe dan de azijn, wijn en bouillon erbij en breng het geheel aan de kook.
- Laat het vlees met het deksel op de pan ongeveer 2 uurtjes zachtjes sudderen.
- Voeg de champignons en zilveruitjes toe en laat ze nog een kwartiertje meesudderen.
- Bereid de aardappelpuree. Schep de vleesmassa in een ovenschaal, doe de aardappelpuree eroverheen, strooi er een beetje paneermeel overheen en leg er hier en daar een klontje boter op.
- Zet de schaal in een voorverwarmde oven (200 graden) tot er een bruin korstje op de aardappelpuree ontstaat.

Bron

Oud Margriet-kookboek/ aangepast en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd.

Laatste reacties

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse 20-11-2020

@poebeerr en ik denk dat die dagen er nog genoeg zullen komen deze winter ;) Alvast smakelijk eten en ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden. Bedankt voor je reactie en groetjes van Wilmie _O_

poebeerr avatar
poebeerr 20-11-2020

Ziet er lekker uit, echt iets voor een koude winterse dag. Bedankt voor het delen.

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse 17-11-2020

Hoi Ria, fijn om te horen dat het voor herhaling vatbaar was. Wij vonden dat zelf ook. Fijn dat de klassieke recepten zo in stand gehouden kunnen worden voor het nageslacht ;) Bedankt voor je reactie en je compliment. Groetjes van Wilmie _O_

riawes avatar
riawes 16-11-2020

dag Wilmie. Vandaag de Jachtschotel gemaakt. Het was een zeer smakelijke maaltijd ,ook makkelijk om een dag eerder te bereiden en de volgende dag in de oven te schuiven. Vatbaar voor herhaling! Groet van Ria

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten