P. G Vegetarische rode bietenlasagne met ricotta, appel en walnoot.

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • P. G  Vegetarische rode bietenlasagne met ricotta, appel en walnoot.

    P. G Vegetarische rode bietenlasagne met ricotta, appel en walnoot.

    P. G Vegetarische rode bietenlasagne met ricotta, appel en walnoot.

  • P. G  Vegetarische rode bietenlasagne met ricotta, appel en walnoot.

    P. G Vegetarische rode bietenlasagne met ricotta, appel en walnoot.

    P. G Vegetarische rode bietenlasagne met ricotta, appel en walnoot.

  • P. G  Vegetarische rode bietenlasagne met ricotta, appel en walnoot.

    P. G Vegetarische rode bietenlasagne met ricotta, appel en walnoot.

    P. G Vegetarische rode bietenlasagne met ricotta, appel en walnoot.

  • P. G  Vegetarische rode bietenlasagne met ricotta, appel en walnoot.

    P. G Vegetarische rode bietenlasagne met ricotta, appel en walnoot.

    P. G Vegetarische rode bietenlasagne met ricotta, appel en walnoot.

  • P. G  Vegetarische rode bietenlasagne met ricotta, appel en walnoot.

    P. G Vegetarische rode bietenlasagne met ricotta, appel en walnoot.

    P. G Vegetarische rode bietenlasagne met ricotta, appel en walnoot.

  • P. G  Vegetarische rode bietenlasagne met ricotta, appel en walnoot.

    P. G Vegetarische rode bietenlasagne met ricotta, appel en walnoot.

    P. G Vegetarische rode bietenlasagne met ricotta, appel en walnoot.

  • P. G  Vegetarische rode bietenlasagne met ricotta, appel en walnoot.

    P. G Vegetarische rode bietenlasagne met ricotta, appel en walnoot.

    P. G Vegetarische rode bietenlasagne met ricotta, appel en walnoot.

  • P. G  Vegetarische rode bietenlasagne met ricotta, appel en walnoot.

    P. G Vegetarische rode bietenlasagne met ricotta, appel en walnoot.

    P. G Vegetarische rode bietenlasagne met ricotta, appel en walnoot.

  • P. G  Vegetarische rode bietenlasagne met ricotta, appel en walnoot.

    P. G Vegetarische rode bietenlasagne met ricotta, appel en walnoot.

    P. G Vegetarische rode bietenlasagne met ricotta, appel en walnoot.

  • P. G  Vegetarische rode bietenlasagne met ricotta, appel en walnoot.

    P. G Vegetarische rode bietenlasagne met ricotta, appel en walnoot.

    P. G Vegetarische rode bietenlasagne met ricotta, appel en walnoot.

Deze vegetarische lasagne is een aangename verrassing. De zoete bietjes met de lichtzure appels matchen heerlijk met de knapperige walnoten. De saus is een zeer essentieel onderdeel van dit gerecht. Het vraagt dus extra aandacht om de saus echt goed op smaak te brengen met citroensap, peper, zout en tijm. Proeven dus.

Deze lasagne kun je helemaal voorbereiden. Na een voorbereidingstijd van circa 25 minuten nog 35-40 minuten  in de voorverwarmde oven.

projectgezond.nl/heerlijke-winter

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
600 gram voorgekookte rode bieten in plakken , dunner dan 1/2 cm
2 appels ( elstar) geschild in plakken van nog iets dunner dan de bietjes
60 gram walnoten grof gehakt
120 gram lasagne bladen
1 ei losgeklopt
1 tl gedroogde tijm ( ik nam meer) naar smaak dus
200 gram ricotta
400 ml melk
30 gram bloem
30 gram roomboter ongezouten
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Pan, snijplank, mes, eventueel een mandoline , ovenschaal ingevet

Bereidingswijze

Maak eerst de bechamelsaus en verwarm de oven alvast voor op 180 graden.

Smelt de boter in een steelpannetje , voeg de bloem toe en laat de bloem even garen. Voeg de melk toe en roer alles door, zodat je een egale massa hebt.
Breng aan de kook en laat even enkele minuutjes zachtjes pruttelen. Voeg de tijm toe en maak de saus flink op smaak met citroensap, peper en zout uit de molen. Roer er als laatste de ricotta door.


Ondertussen ( of al eerder) zijn de appels geschild, in plakjes gesneden en met citroensap besprenkeld tegen verkleuren. En de bietjes in plakken van minder dan 1/2 cm dikte gesneden.

Het opbouwen van de lasagne kan beginnen en dat doe je als volgt.

Laag 1

Leg op de bodem van een ingevette ovenschotel 1/3 laag bietjes.
Daarop 1/3 van de saus.
Beleg dan de saus met de helft van de appels.
En als laatste van de eerste laag volgt de helft van de lasagne bladen

Laag 2

Eerst weer 1/3 laag bietjes.
Dan 1/3 van de saus.
Beleg de saus met de andere helft van de appelschijfjes.
Als laatste van de tweede laag de andere helft lasagne bladen.

Laag 3

Het laatste deel van de bietjes.
Klop het ei los in een kommetje en roer dit door de laatste laag van de saus.

Giet dit over de bietjes en strooi er de walnoten over. Druk grotere stukjes die te veel omhoog komen in de saus.


Zet de lasagne voor 35 tot 40 minuten in de oven.


Bron

Uit het boek : Heerlijke Winter van Project Gezond. Eigen tekst en foto's

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Keukensloofje47 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten