1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Pot-au-feu
  6. Vlaamse pot-au-feu

Vlaamse pot-au-feu

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 11-11-2020

Ingrediënten 4 personen


1 kg mager runderstoofvlees
300 g schorseneren (diepvries)
150 g spruiten (diepvries) of vers
4 wortelen
2 flesjes van 33 cl bruin abdijbier vb : grimbergen of Postel
2 blaadjes laurier
1 tl tijm (gedroogd)
peper en zout
instantsausbinder



Vlaamse pot-au-feu
Vlaamse pot-au-feu

Deze Vlaamse versie van de Franse pot au feu is echt overheerlijk en makkelijk om te bereiden . We werken wel een dag van te voor , zodat alle smaken tot zijn recht komen en zodat we de dag zelf alleen maar hoeven op te warmen en de saus binden 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Snij de wortelen in stukken.
-bak het stoofvlees kort rondom aan en voeg het abdijbier toe. Kruid met de tijm, de laurier, peper en zout.
-Dek af en laat 1 u. 30 min. sudderen. Schep af en toe het schuim weg met een schuimspaan.
-Voeg de stukjes wortel, de diepgevroren schorseneren en de spruitjes toe.
-Laat nog 15 à 30 min. sudderen. Het vlees moet goed gaar zijn. Zet koel weg.

De dag zelf :
-Verwarm de stoofschotel op een zacht vuur.
-Bind naar smaak met instantsausbinder. Kruid indien nodig bij met peper en zout.

Afwerking : Dien op met natuuraardappelen.


Serveertip


Bron

Colruyt



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top