Brusselse gratin
- Belgisch, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 11-11-2020
Een lekker gratin recept uit Brussel , met filet americain, aardappel, spruitjes, kaas en gerookt spek en salie
Ingrediënten 4 personen
600 g filet americain natuur6 sneetjes gerookt spek
800 g spruiten
4 blaadjes salie (vers)
600 g aardappelen
100 g geraspte emmentaler
2 el boter
1 el vloeibare honing
1 el olijfolie
zwarte peper (molen)
zout
Bereidingswijze
Voorbereiding (15 min.)
- Snij de spruitjes in 4 en het spek in reepjes.
- Schil de aardappelen en snij in stukken.
- Snipper de salie fijn.
Bereiding (30 min. + 20 min. in de oven)
1 Smelt 1 eetl. boter in een pan en stoof de spruitjes samen met een scheutje water 15 min. op een zacht vuur. Voeg de fijngesnipperde salieblaadjes en de honing toe en kruid met zwarte peper en zout.
2 Kook ondertussen de aardappelen 20 min. gaar in
lichtgezouten water. Giet af en pureer.
3 Meng de gestoofde spruitjes en 1 eetl. boter onder de
aardappelpuree.
4 Verhit de olijfolie in een pan en bak de spekreepjes bruin. Voeg de filet americain toe, maak los met een vork en bak gaar. Kruid met zwarte peper en zout.
5 Verwarm intussen de oven voor op 200 °C.
6 Schep het vlees in een ovenschaal en bedek met de puree.
7 Verdeel er de geraspte kaas over en zet 20 min. in de oven tot de kaas mooi goudbruin is.
Bron
colruyt
Serveertip
dranksuggestie :
Bier : Keizer Karel Goud Blond Speciaalbier
Wijn : Tormentoso Chenin Blanc Cellar Selection Zuid-Afrika
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties