1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Roergebakken witte kool met kerrie, spekjes, prei en appel

Roergebakken witte kool met kerrie, spekjes, prei en appel

  • Internationaal, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 10-11-2020

Ingrediënten 4 personen


1 kleine witte kool, beetje grover gesneden
2 eetlepels zonnebloemolie
2 eetlepels magere gerookte spekreepjes
1 middelgrote ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd
1 eetlepel kerriepoeder
1 theelepel gemberpoeder (djahé)
mespunt cayennepeper
1 prei, in grove ringen gesneden
1 appel, geschild in kleine blokjes
1 groentebouillontablet, verkruimeld
1 theelepel karwijzaad
paar druppels tabasco
eventueel ½ eetlepel maïzena


Verder heb je nodig


Hapjespan of wok


Super lekkere roergebakken witte kool, lekker gekruid met spekjes en het frisse van de stukjes appel
Super lekkere roergebakken witte kool, lekker gekruid met spekjes en het frisse van de stukjes appel

Ik had een witte kool gekocht om er een salade van te maken. Bij nader inzien had ik daar toch geen zin in en bedacht ik dat ik wel een lekker bijgerecht bij mijn rundvleesstoofpot zou willen. Beetje experimenteren en deze witte koolschotel kwam eruit. Het was super lekker.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit de olie in de wok of hapjespan.
Bak hierin de reepjes spek lichtbruin.
Bak de ui en de knoflook even meet tot glazig.
Bak het kerriepoeder, gemberpoeder en cayennepeper even mee.
Voeg de preiringen toe en bak de prei al omscheppend plm. 3 minuten mee.
Doe de appelblokjes, karwijzaad en de witte kool erbij en roerbak alles weer een paar minuten. Roer de verkruimelde bouillontablet samen met 1 dl water door de witte kool.
Breng alles aan de kook en laat de kool plm. 6 tot 8 minuten zachtjes koken.
De kool moet nog beetgaar blijven.
Maak de witte kool op smaak met een paar druppels tabasco, peper en zout.
Je kunt de kool eventueel binden met de maïzena die is opgelost in een beetje koud water.
Als je dit wilt doen moet je de kool wel weer aan de kook brengen en tijdens het koken de opgeloste maïzena erdoor roeren.

Serveertip

Lekker met één van mijn rundlveesstoofpotten (Indische) en rijst.
Maar ook met gekookte aardappelen erg lekker.
bijvoorbeeld : https://www.smulweb.nl/recepten/1483387/Rundvleesstoofpot-belantjang-van-indonesisch-timor-ook-slowcooker



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top