1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Perfect Prei-Paprika-Stamppotje met Spekjes, Kaas en een Eitje van P G

Perfect Prei-Paprika-Stamppotje met Spekjes, Kaas en een Eitje van P G

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 10-11-2020

Ingrediënten 2 personen


1 rode paprika in kleine blokjes gesneden
400 gram kruimige aardappelen ( schoon gewicht)
2 eieren hard gekookt in plakjes
75 ml melk warme melk
10 gram ongezouten roomboter
5 gram ( Limburgse) mosterd of meer naar smaak
50 gram geraspte oude kaas
200 gram prei schoon in halve ringetjes
75 gram magere spekblokjes
1 teen knoflook geperst
1/4 groente bouillonblokje met minder zout


Verder heb je nodig


Snijplank mes, 2 pannen


Perfect Prei-Paprika-Stamppotje met Spekjes, Kaas en een Eitje van P G
Perfect Prei-Paprika-Stamppotje met Spekjes, Kaas en een Eitje van P G
Perfect Prei-Paprika-Stamppotje met Spekjes, Kaas en een Eitje van P G
Perfect Prei-Paprika-Stamppotje met Spekjes, Kaas en een Eitje van P G
Perfect Prei-Paprika-Stamppotje met Spekjes, Kaas en een Eitje van P G
Perfect Prei-Paprika-Stamppotje met Spekjes, Kaas en een Eitje van P G
Perfect Prei-Paprika-Stamppotje met Spekjes, Kaas en een Eitje van P G
Perfect Prei-Paprika-Stamppotje met Spekjes, Kaas en een Eitje van P G
Perfect Prei-Paprika-Stamppotje met Spekjes, Kaas en een Eitje van P G
Perfect Prei-Paprika-Stamppotje met Spekjes, Kaas en een Eitje van P G
Perfect Prei-Paprika-Stamppotje met Spekjes, Kaas en een Eitje van P G
Perfect Prei-Paprika-Stamppotje met Spekjes, Kaas en een Eitje van P G
Perfect Prei-Paprika-Stamppotje met Spekjes, Kaas en een Eitje van P G
Perfect Prei-Paprika-Stamppotje met Spekjes, Kaas en een Eitje van P G

Hutspot en boerenkoolstamppot kennen we allemaal en zeker met dat fameuze kuiltje jus  Dit is een stamppotje zonder dat kuiltje jus , maar dan  met een hard gekookt eitje "On Top". Gemaakt met paprika, prei, spekjes, geraspte oude kaas en een likje Limburgse Mosterd . Heerlijk anders en slechts Kcal 549.

projectgezond.nl/recepten/

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de aardappelen in 1/4 groentebouillonblokje met minder zout gaar. Kook ook de eieren.

Bak , terwijl de aardappels koken de spekblokjes uit in een droge koekenpan. Haal ze uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken.

Smoor in het overgebleven vet de kleine paprikablokjes circa 5 minuten. Voeg dan de prei toe en bak deze 3 minuten mee. Knijp er de knoflook boven uit en bak mee en voeg de spekjes toe. Roer alles goed door.


Giet de aardappelen af ( bewaar wat vocht om eventueel aan de puree toe te voegen) en stamp ze met een pureestamper de boter, mosterd, 30 gram van de kaas en de warme melk tot een smeuïge puree en breng eventueel op smaak met peper.

Roer de inhoud van de pan door de aardappelpuree.

Verdeel het stamppotje over 2 voorverwarmde borden en top het geheel af met de rest van de geraspte kaas en de in plakjes gesneden eieren.

Serveertip

In plaats van prei kun je dit stamppotje ook met broccoli of Chinese kool maken.

Bron

Uit het boek : Heerlijk Winter Eigen tekst en foto's



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top