Kip met hopscheuten

  • Belgisch, Feestmaaltijd
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 10-11-2020
  • Kip met hopscheuten

    Kip met hopscheuten

    Kip met hopscheuten

Overheerlijke hopscheutjes met kip 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
5 eieren
120 gr boter
1 citroen
3 el Hoegaarden (wit bier)
2 kippenfilets
5 dl kippenjus
5 stronkjes grondwitloof
320 gr hopscheuten
1 scheut room
wijnazijn - mirin - olijfolie
peper - zout - nootmuskaat
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Klop een Hollandaisesaus met drie eierdooiers en de Hoegaarden, voeg de boter en enkele druppels citroensap toe.

-Bak de kippenfilets krokant op het vel en meng de ingekookte jus met wat beurre noisette en een druppel citroensap.

-Bak nu het witloof in boter. Breng op smaak met peper en zout, een snuifje suiker en laat mooi bruin karamelliseren. Neem 1 stronkje witloof en marineer het in enkele druppels rode wijnazijn, mirin en olijfolie.

-Fris de hopscheuten op in puur citroensap om ze mooi wit te maken, spoel ze en kook ze gaar in gezouten water. -Giet af en laat afkoelen in ijswater.
-Bak ze kort in boter, kruid met witte peper, zout en nootmuskaat en voeg een scheutje room toe.
-Werk af met wat kervel.

Bron

njam

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten