Kip met hopscheuten
- Belgisch, Feestmaaltijd
- 30-60 min.
- Geplaatst op 10-11-2020
Overheerlijke hopscheutjes met kip
Bereidingswijze
-Klop een Hollandaisesaus met drie eierdooiers en de Hoegaarden, voeg de boter en enkele druppels citroensap toe.
-Bak de kippenfilets krokant op het vel en meng de ingekookte jus met wat beurre noisette en een druppel citroensap.
-Bak nu het witloof in boter. Breng op smaak met peper en zout, een snuifje suiker en laat mooi bruin karamelliseren. Neem 1 stronkje witloof en marineer het in enkele druppels rode wijnazijn, mirin en olijfolie.
-Fris de hopscheuten op in puur citroensap om ze mooi wit te maken, spoel ze en kook ze gaar in gezouten water. -Giet af en laat afkoelen in ijswater.
-Bak ze kort in boter, kruid met witte peper, zout en nootmuskaat en voeg een scheutje room toe.
-Werk af met wat kervel.
Bron
njam
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties