1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Gehaktballetjes à la parmigiana

Gehaktballetjes à la parmigiana

  • Italiaans, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 10-11-2020

Ingrediënten 4 personen


300 gr gemengd gehakt
5 el Parmezaanse kaas, geraspt + extra
enkele blaadjes verse basilicum
1 scheutje whiskey
1 mespuntje gerookt paprikapoeder
1 blik Elvea cubes ( tomatenstukjes)
1 limoen, de zeste
aioli ( kant en klaar of zelf bereiden zie recept op de site )
peper - zout
olijfolie


Verder heb je nodig


Bakpapier


Gehaktballetjes à la parmigiana
Gehaktballetjes à la parmigiana

Gehaktballetjes uit Italië, die ze ginder serveren als voorgerecht  ....lekkere starter met een mooie presentatie van gebakken Parmezaaanse kaas ! 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Meng het gehakt met de Parmezaanse kaas, verse basilicum en een snuifje peper en rol er balletjes van.
-Bak de balletjes goudbruin in een scheutje olijfolie en blus ze met een scheutje whiskey.
-Laat de alcohol uitkoken en voeg het gerookt paprikapoeder, de tomaten stukjes en een flinke scheut water toe. -Laat de balletjes nog even zachtjes pruttelen en breng indien nog extra op smaak met peper en zout.

-Neem een met bakpapier beklede plaat en rasp er een laagje Parmezaanse kaas op. Bak gedurende vijf minuten op 180 graden in de oven. Laat afkoelen.

-Schep de balletjes in een schaaltje. Rasp er nog wat extra Parmezaanse kaas en zeste van limoen over. Werk ten slotte af met de krokant gebakken Parmezaanse kaas en aioli.

Bron

Njam



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top