Worstenbroodjes met lamsgehakt en harissa

  • Belgisch, Tussendoortje
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 10-11-2020
  • Worstenbroodjes met lamsgehakt en harissa

    Worstenbroodjes met lamsgehakt en harissa

    Worstenbroodjes met lamsgehakt en harissa

Pittige worstenbroodjes met een Afrikaans accent , super lekker en prima als aperitiefhapje of als tussendoortje . Erg makkelijk om te bereiden ! 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gr lamsgehakt
50 gr broodkruim
1 ei
1 kleine ui, fijngehakt
2 teentjes look, geperst
2 el fijngehakte peterselie
2 el harissa
2 vellen rechthoekig bladerdeeg
2 eigelen
1 el maanzaadjes
mayonaise + harissa voor dipsaus
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Doe het lamsgehakt in een grote kom en voeg er het broodkruim en het ei aan toe. Doe daarna nog de fijngehakte ui, de look, de peterselie en de harissa erbij. Breng op smaak met komijn, peper en zout. Meng alles goed onder mekaar.

-Rol het bladerdeeg uit en snijd het in rechthoekjes. Rol in elk stukje bladerdeeg wat gehakt.
-Bestrijk alle worstenbroodjes met een laagje losgeklopt eigeel en bestrooi ze met maanzaadjes.
-Bak ze vervolgens gedurende 25 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.

-Serveer de worstenbroodjes met een dipsaus gemaakt van mayonaise en harissa. -

Bron

njam

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten