1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Belgische keuken
  5. Met koffie gekarameliseerd witloof en karnemelkijs

Met koffie gekarameliseerd witloof en karnemelkijs

  • Belgisch, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 09-11-2020

Ingrediënten 4 personen


4 stronken witloof
2 el suiker
1 dl koffie

Voor het ijs:
4 dl karnemelk
1 dl room
1 dl yoghurt
135 g suiker



Met koffie gekarameliseerd witloof en karnemelkijs
Met koffie gekarameliseerd witloof en karnemelkijs

Overheerlijke combinatie en smaken in dit makkelijke nagerecht . Indien je geen ijsmachine hebt, kan je het ijs ook  kant en klaar kopen

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Meng alle ingrediënten voor het ijs goed en klop ze wat schuimig.
-Giet het in de ijsmachine en draai af tot ijs (+/- 20 minuten).

-Kook de koffie samen met de suiker tot een lichte karamel.
-Leg een witloofstronk of een in twee gesneden stronk (verwijder het bitterste onderste in dit geval) in de karamel en laat ze verder karameliseren.
-Roer regelmatig om en laat op niet te hoog vuur zacht en gelijkmatig karameliseren. Het witloof zal een zeer donkere kleur krijgen.

-Serveer met een bolletje karnemelkijs.

Bron

Lekker van bij ons



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top