1. Home
  2. Recepten
  3. Tsjechische keuken
  4. Linzensalade met champignons (Čočkový salát se žampiony)

Linzensalade met champignons (Čočkový salát se žampiony)

  • Tsjechisch, Salade
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 09-11-2020

Ingrediënten 8 personen


- 2 blikken linzen (à +/- 300 gram per blik)
- 1 ui
- 500 gram (kastanje)champignons
- 1 teentje knoflook
- 1 citroen (sap)
- 1 eetlepel gehakte dille
- 1 dl. olijfolie
- suiker, zout en peper
- optioneel: handvol snoeptomaatjes (zongedroogde tomaatjes kan ook best) om mee te garneren.



Linzensalade met champignons (Čočkový salát se žampiony)
Linzensalade met champignons (Čočkový salát se žampiony)
Linzensalade met champignons (Čočkový salát se žampiony)
Linzensalade met champignons (Čočkový salát se žampiony)
Linzensalade met champignons (Čočkový salát se žampiony)
Linzensalade met champignons (Čočkový salát se žampiony)
Linzensalade met champignons (Čočkový salát se žampiony)
Linzensalade met champignons (Čočkový salát se žampiony)
Linzensalade met champignons (Čočkový salát se žampiony)
Linzensalade met champignons (Čočkový salát se žampiony)
Linzensalade met champignons (Čočkový salát se žampiony)
Linzensalade met champignons (Čočkový salát se žampiony)
Linzensalade met champignons (Čočkový salát se žampiony)
Linzensalade met champignons (Čočkový salát se žampiony)

Een herfstige/winterse veganistische linzensalade. Voor de paddenstoelen kun je (kastanje)champignons nemen maar nog lekkerder zijn wilde paddenstoelen, maar dat is niet altijd mogelijk. Een mengsel van gedroogde paddenstoelen is dan een goed alternatief  of je neemt gewoon zoals ik heb gedaan kastanjechampignons. Een mix van beide kan natuurlijk ook.  Ik heb nog een handvol doormidden gesneden snoeptomaatjes gebruikt om de salade mee te garneren.

TIP: Voeg wat tonijn (uit blik) of gekookte, gegrilde of gerookte kip toe en je hebt een heerlijk maaltijdsalade.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Meng voor de vinaigrette het citroensap met een flinke snuf zout, peper, een theelepeltje suiker en een teentje knoflook uit de knijper door elkaar.
- Spoel de linzen uit blik goed af met stromend water en laat ze uitlekken in een vergiet.
- Hak de ui en snij de champignons in plakjes.
- Verhit een beetje olie in een pan en fruit daarin de ui. Als die glazig wordt, gaan de champignons erbij. Laat ze bakken tot het vocht uit de champignons verdampt is.
- Doe de champignons en de linzen in een grote schaal.
- Voeg de vinaigrette toe en giet er de olie doorheen.
- Breng het indien nodig nog verder op smaak met peper en zout.
- Laat het twee uur in de koelkast afkoelen (of maak het al een dag van te voren).
- Voor het opdienen nog een goed omscheppen en bestrooien met de dille en doe er eventueel wat kleine tomaatjes overheen.

Bron

: www.ajvar.nl



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top