Romige stamppot knolselderij met verse kruiden en paddenstoelensaus

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Romige stamppot  knolselderij met verse kruiden en paddenstoelensaus

    Romige stamppot knolselderij met verse kruiden en paddenstoelensaus

    Romige stamppot knolselderij met verse kruiden en paddenstoelensaus

  • Romige stamppot  knolselderij met verse kruiden en paddenstoelensaus

    Romige stamppot knolselderij met verse kruiden en paddenstoelensaus

    Romige stamppot knolselderij met verse kruiden en paddenstoelensaus

Het was weer tijd voor een dagje zonder vlees.
Toen zag ik afgelopen zaterdag op de markt zoveel lekkere soorten paddenstoelen dat mijn keuze al snel was gemaakt. De combinatie van de paddenstoelen met de knolselderij is heerlijk. Heerlijke herfstsmaken bij elkaar.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 recipe.people
300 gram knolselderij (geschild, in kleine blokjes)
450 gram kruimige aardappels (geschild, in kleine blokjes)
20 gram roomboter
½ eetlepel pittige mosterd
50 ml slagroom
3 eetlepels gehakte peterselie
2 lente-uitjes in smalle ringetjes
Peper, zout, nootmuskaat
Paar druppels worcestersaus
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Pan voor de knolselderij en aardappelen
vergiet
aardappelstamper

Bereidingswijze

Zorg dat de blokjes knolselderij en aardappel ongeveer even groot zijn.
Kook de knolselderij samen met de aardappel in plm. 15 tot 20 minuten gaar in water met zout.
Giet ze goed af in een vergiet en laat goed uitlekken.
Doe de selderij en de aardappelen weer terug in de pan.
Roer de boter, mosterd en room erdoor.
Stamp met een aardappelstamper (geen staafmixer !!) tot een grove puree en breng op smaak met peper, nootmuskaat en worcestersaus.
Meng de peterselie en de lente-uitjes voor het serveren door de hete stamppot..

Serveertip

Lekker met mijn romige paddenstoelensaus.
https://www.smulweb.nl/recepten/1483343/Romige-paddenstoelensaus-lekker-bij-stamppot-of-als-pastasaus

Maar ook lekker met worst en spek voor de vleesliefhebbers.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pwiggers avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten