Romige stamppot knolselderij met verse kruiden en paddenstoelensaus
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Het was weer tijd voor een dagje zonder vlees.
Toen zag ik afgelopen zaterdag op de markt zoveel lekkere soorten paddenstoelen dat mijn keuze al snel was gemaakt. De combinatie van de paddenstoelen met de knolselderij is heerlijk. Heerlijke herfstsmaken bij elkaar.
Ingrediënten 2 recipe.people
300 gram knolselderij (geschild, in kleine blokjes)450 gram kruimige aardappels (geschild, in kleine blokjes)
20 gram roomboter
½ eetlepel pittige mosterd
50 ml slagroom
3 eetlepels gehakte peterselie
2 lente-uitjes in smalle ringetjes
Peper, zout, nootmuskaat
Paar druppels worcestersaus
Benodigdheden
Pan voor de knolselderij en aardappelenvergiet
aardappelstamper
Bereidingswijze
Zorg dat de blokjes knolselderij en aardappel ongeveer even groot zijn.
Kook de knolselderij samen met de aardappel in plm. 15 tot 20 minuten gaar in water met zout.
Giet ze goed af in een vergiet en laat goed uitlekken.
Doe de selderij en de aardappelen weer terug in de pan.
Roer de boter, mosterd en room erdoor.
Stamp met een aardappelstamper (geen staafmixer !!) tot een grove puree en breng op smaak met peper, nootmuskaat en worcestersaus.
Meng de peterselie en de lente-uitjes voor het serveren door de hete stamppot..
Serveertip
Lekker met mijn romige paddenstoelensaus.
https://www.smulweb.nl/recepten/1483343/Romige-paddenstoelensaus-lekker-bij-stamppot-of-als-pastasaus
Maar ook lekker met worst en spek voor de vleesliefhebbers.