Romige paddenstoelensaus lekker bij stamppot of als pastasaus
- Internationaal, Vegetarisch
- 10-20 min.
Voor een dagje zonder vlees. Gemengde paddenstoelen in een heerlijke gekruide saus.
Wij hebben dit gegeten bij stamppot knolselderij. Een heerlijke combinatie met de paddenstoelensaus.
Ingrediënten 2 recipe.people
350 gram stevige (gemengde) paddenstoelen2 eetlepels zonnebloemolie
1 sjalotje, fijngesnipperd
2 teentje knoflook, fijngehakt
2 theelepels tomatenpuree
1 borrelglas droge witte wijn
2 theelepels milde paprikapoeder
½ theelepel gerookte paprikapoeder
Verkruimelde paddenstoelenbouillontablet (eventueel groente- of kruidenbouillon)
50 ml slagroom
zout, peper
paar druppels Worcestersaus
1 eetlepel roomboter
2 eetlepels grof gehakte peterselie
Benodigdheden
wok of hapjespanBereidingswijze
Maak de paddenstoelen schoon.
Snijd de kleine paddenstoelen in vieren en de grotere exemplaren in even grote stukken. Verhit de olie in een hapjespan en bak de paddenstoelen plm. 4 minuten op hoge warmtebron (het vocht moet dan grotendeels verdwenen zijn !)
Voeg de sjalot en de knoflook toe en bak deze plm.2 minuten op middelhoog vuur mee.
Bak het tomatenpuree 2 minuten mee.
Blus het geheel af met de witte wijn. Laat het vocht inkoken.
Voeg dan de room toe en laat weer een beetje inkoken.
Stoof de paddenstoelensaus nog plm. 10 minuten.
Roer de roomboter erdoor en maak de paddenstoelensaus op smaak met zout en peper en een paar druppels worcestersaus.
Bestrooi met peterselie.
Serveertip
Lekker bij stamppot knolselderij, zuurkoolstamppot, stamppot spitskool etc. Maar ook een heerlijke pastasaus.