Sajoer Courgette
- Indonesisch, Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op 07-11-2020
Gezond, snel te bereiden en super lekker.
Ingrediënten 4 personen
2 el Olie1 Courgette
2 Paprika
15 gram verse laos in plakjes
1 teen Knoflook
1 tl ketjap manis
1/2 tl Vetsin
2 tl Sambal Oelek
30 gram Kokos crème opgelost in 150 ml water
1/2 Blok kipbouillon
Benodigdheden
Sauspan, WokBereidingswijze
Mis en place:
Maak eerst de santen: Los de Kokos crème samen met het halve blokje kippenbouillon op in een pannetje. Voeg daar de vetsin aan toe. Snij de Courgette in halve plakjes, de paprika's in korte reepjes, laos schillen en in plakjes, de ui in kwart ringen en snij de knoflook fijn.
Bereiding:
Fruit de ui, paprika en laos aan op een matig vuur in de wok. Voeg dan de courgette, knoflook, Sambal en ketjap toe en wok deze een minuutje mee. Santen roerend toevoegen en aan de kook brengen. Zachtjes stoven tot de courgette gaar is.
Bron
Geïnspireerd op een recept van Kokkie Slomo.
Serveertip
Gebruik twee kleuren paprika voor een vrolijk spektakel.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties