Wraps met gegrilde zalm en knoflook- dillesaus van Project Gezond...
- Wereld, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
We zijn al aan dag 5 beland van het eerste weekmenu uit het nieuwe boek van Project
Gezond.: "Heerlijke Winter" en het gaat ontzettend goed. We eten heerlijk, gevarieerd , gezond en hebben geen honger. Vanavond ( als avondsnack) staat er 30 gram kaas met mosterd ÓF een drankje naar keuze op het dagmenu. Ik kies voor dat drankje :) Een heerlijk glas rode wijn waar ik van ga genieten :) Manlief mag beide. Deze wrap smaakte ons ook prima en was goed vullend.
projectgezond.nl/
Ingrediënten 2 recipe.people
2 teen knoflook fijn gehakt25 gram fritessaus
75 gram yoghurt
1 tl gedroogde dille
40 gram augurk in kleine stukjes
200 gram verse zalffilet zonder huid
1 gele paprika in dunne reepjes
1 rode paprika in dunne reepjes
100 gram taugé overspoeld met kokend water.
3 wraps van 40 gram per stuk verwarmd volgens de verpakking.
Benodigdheden
ovenschaal, snijplank en mes kommetjeBereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Fruit de klein gesnipperde teentjes knoflook aan in een beetje olie naar keuze.
Meng ondertussen de de fritessaus met de yoghurt en de dille. Meng dan de gesnipperde augurk en de gesmoorde knoflook erdoor. Breng deze saus op smaak met peper en zout uit de molen en wat augurkennat. Zet opzij tot gebruik.
Kwast de zalm dun in met olie en bestrooi met peper en zout. Leg de zalm voor circa 15 minuten in een ovenschaal en zet de schaal in het midden van de oven.
Verhit het pannetje waarin de knoflook is gesmoord opnieuw ( voeg zo nodig wat olie toe) en fruit de gele en rode paprikareepjes enkele minuten op hoog vuur. Voeg de uitgelekte taugé toe en bak ook deze even mee. Breng dit geheel op smaak met peper uit de molen.
Haal de zalm uit de oven en trek dit de zalm met 2 vorken in grove stukken uit elkaar
Wrijf de wraps in met de knoflook - dillesaus en bewaar 3 dotjes ter garnering.
Verdeel dan de groente en de zalm over de wraps, rol de wraps op , garneer ze met een dotje saus en serveer direct.
Bron
Uit het boek Heerlijke Winter ( vrijdag week 1) Eigen tekst en foto's
Serveertip
Als je van pittig houdt kun je wat chiliflakes over de wraps strooien alvorens op te rollen.