Tagliatelle ai funghi

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 06-11-2020
  • Tagliatelle ai funghi

    Tagliatelle ai funghi

    Tagliatelle ai funghi

Tagliatelle ai funghi is een eerste klassiek Italiaans gerecht. In deze versie is het gebruik van room, vaak aanwezig in dit recept, niet inbegrepen, omdat ik het lekker vind dat de smaak van de paddenstoelen zo natuurlijk mogelijk te houden.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400/500 g Tagliatelle
500 g gemengde paddestoelen, aangevuld met gedroogde porcini
Bosje peterselie
3 sjalotten
Extra vierge olijfolie
Een glas droge witte wijn
250 ml groentebouillon
Versgemalen zwarte peper
zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Week de porcini een half uur in kokend water en laat deze uitlekken m.b.v. een zeef. Giet het porcini-water bij de bouillion. (Ook door een zeef, i.v.m. mogelijke stukjes zand.) Maak de paddestoelen schoon en snijd ze in plakjes of in blokjes. Snijd indien nodig de porcini in kleinere stukken. Was de peterselie en hak deze fijn. Snipper de sjalotten fijn.

Zet een grote koekenpan op en een middelhoog vuur. Doe de olie in de pan en daarna in de de fijngehakte sjalot aan. Bak het zachtjes bruin tot het goudbruin is, voeg dan de paddestoelen toe, laat ze twee minuten op smaak komen en besprenkel met witte wijn.

Laat een paar minuten bakken op hoog vuur, voeg een snufje zout, een theelepel gehakte peterselie toe, dek af en stoof deze gedurende 10-15 minuten op een middelhoog vuur. Roer af en toe in de pan en voeg wat bouillon toe als het kookvocht te droog wordt.

Kook de tagliatelle in gezouten water en voeg, net voor het uitlekken, een halve lepel kookwater toe aan de koekenpan, zet het vuur weer hoger en voeg nog meer gehakte peterselie toe.
Bak de uitgelekte tagliatelle een paar minuten op hoog vuur in de sauspan, onder regelmatig roeren.

Serveer onmiddellijk met flink wat gemalen peper. (En eventueel Parmezaanse kaas)

Bron

Italiaanse kooksite. Recept aangepast naar eigen smaak.

Serveertip

Lekker bij een mooi stuk ribeye.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten