Pasta met garnaaltjes in roomsaus

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 06-11-2020
  • Pasta met garnaaltjes in roomsaus

    Pasta met garnaaltjes in roomsaus

    Pasta met garnaaltjes in roomsaus

  • Pasta met garnaaltjes in roomsaus

    Pasta met garnaaltjes in roomsaus

    Pasta met garnaaltjes in roomsaus

  • Pasta met garnaaltjes in roomsaus

    Pasta met garnaaltjes in roomsaus

    Pasta met garnaaltjes in roomsaus

Pasta met garnalen in roomsaus! Ik maakte hem met tomatenpuree en een vleugje wodka wat zo'n heerlijke saus geeft. Probeer het zeker eens uit.en gebruik een lepel want je wil je kom helemaal leegschrapen! 

https://chivanne.nl/pasta-met-garnaaltjes-in-roomsaus/

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
180 gram pasta (ik gebruikte mezzi rigatoni)

225 roze garnalen gepeld, niet gekookt (diepvries, ontdooid)

1 teentje knoflook

1/4 sjalotje

1 volle eetlepel tomatenpuree

150 ml kookroom light

1 el wodka

zout en (witte) peper

2 eetlepels olijfolie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

Snijd in de tussentijd de sjalot heel fijn, verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan een fruit de sjalot op heel laag vuur even aan. Knijp een teentje knoflook boven de pan uit en fruit 1 minuut mee. Blijf roeren totdat de sjalot en knoflook glazig worden en pas goed op dat ze niet verbranden (vandaar het lage vuur). Voeg nu 1 volle eetlepel tomatenpuree toe en bak mee voor 1 minuut.

Giet de room en 1 eetlepel wodka bij de saus. Breng op smaak met zout en peper en breng aan de kook. Zet het vuur vervolgens op de laagste stand en laat zonder deksel op de pan pruttelen voor 3 minuten. Voeg nu de garnalen toe en laat ze zachtjes mee garen voor 2 minuten.

Roer de pasta door de saus en serveer direct. Houd de saus dus niet wam want dan worden de garnalen taai.

Serveertip

Lekker met een frisse salade erbij.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten