Hartverwarmend kalfsstoofpotje

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Hartverwarmend kalfsstoofpotje

    Hartverwarmend kalfsstoofpotje

    Hartverwarmend kalfsstoofpotje

Overheerlijke pittige stoofpot uit Frankrijk die erg makkelijk te bereiden is 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
600 gram kalfsstoofvlees
150 gram spekblokjes
200 gram wortelen (in schijfjes)
1 preistengel (in ringen)
2 deciliter kalfsfond
150 centiliter rode wijn
2 laurierblaadjes
2 theelepels tijm (gedroogd)
3 takjes tijm (verse)
3 eetlepels peterselie (gehakt)
2 uien (groot,in partjes)
2 lookteentjes (geperst)
boter
bloem
peper
zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Haal het vlees even door wat bloem en bak rondom bruin in wat boter in een diepe pan. Voeg zodra het vlees voldoende is dichtgeschroeid het spek en de uien toe. Roer goed om en laat even meebakken.

-Voeg de wortelen, de prei en de look toe en schep al roerend 5 minuten om. Kruid met peper en zout. Giet er de bouillon en de wijn bij, voeg de tijm en laurierblaadjes toe en laat alles ongeveer 1 uur onder deksel op een laag vuurtje stoven. Bestrooi op het laatst met de gehakte peterselie.

Bron

spar

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten