Ovenschotel met winterse groentjes en boerenworst

  • Belgisch, Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 06-11-2020
  • Ovenschotel met winterse groentjes en boerenworst

    Ovenschotel met winterse groentjes en boerenworst

    Ovenschotel met winterse groentjes en boerenworst

Heerlijke winterse ovenschotel met winterse groentjes en boerenworst 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 worsten (braadworst)
4 aardappelen (vastkokende, geschild, in plakjes)
2 pastinaken (geschild, in de lengte in reepjes)
1⁄2 butternut pompoen (geschild, in reepjes)
2 rode uien (in ringen)
2 raapjes (in partjes)
100 gram mozzarella (geraspte)
220 milliliter melk
70 gram bloem
2 eieren
1 eetlepel peterselie (fijngehakt)
4 takjes tijm
plantaardige olie
peper
zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor op 200°C.
-Hussel de pastinaak, pompoen, rapen, aardappelschijfjes, ui, worsten, peterselie en de tijmtakjes met een scheut olie. Kruid met peper en zout. Schep alles in een ingevette ovenschaal en zet 15 minuten in de oven.

-Klop de bloem met de melk, de eieren en de kaas tot een glad beslag. Kruid met peper en zout. Giet over de ovenschotel en zet nog eens 25 minuten in de oven. Serveer meteen.



Bron

spar

Serveertip

Schrik niet als het beslag helemaal naar boven komt... het zakt weer!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten