1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Chinese keuken
  5. Fu Yong Hai zoals je nog nooit gegeten hebt

Fu Yong Hai zoals je nog nooit gegeten hebt

  • Chinees, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 05-11-2020

Ingrediënten 4 personen


Foe Yung Hai
Ingrediënten:
- 1 ui
- 1/2 prei
- 1 blik bamboo scheuten
- 150 gram champignons
- 1 paprika
- 1 el sojasaus
- 1 tl oestersaus
- 1/2 tl zwarte peper
- 2 kipfilets
- 3 tl maizena
- 1/2 tl zout
- 5 eieren
- 1 tl zout
- 1/2 el suiker
- 1/2 tl witte peper
- 1 tl olie
- 2 tl maizena
- 1 el water

Foe Yong Hai saus
Ingrediënten:
- 200 ml passata (gezeefde tomaten) (ik gebruikte de passata van Mutti)
- 200 ml water
- 100 gr fijne kristalsuiker
- 4 el azijn
- 5 el gembersiroop
- 2 el maizena (aangemaakt met water)
- snufje zout
- snufje peper
- 2 teentjes knoflook

Nasi Goreng zoals bij de Chinees
Ingrediënten:
- 300 gram rijst
- 200 gram achterham
- 2 eieren
- 1/2 prei
- 3 eetlepels olie
- ½ eetlepel zout
- 1/2 tl Ve - Tsin
- 1 tl sesamolie


Verder heb je nodig


Wokpan


Hele originele Fu Yong Hai

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bereiding Fu Yong Hai
1. Snij je groenten in mooi stukken.
2. Bak je groenten mooi bruin maar niet helemaal gaar.
3. Breng je groenten op smaak.
4. Snij je kip in dunne repen.
5. Breng je kip op smaak en gooi het in je maizena.
6. Bak je kip mooi krokant in een aparte pan.
7. Leg je kip en groenten apart.
8. Tijd voor je ei.
9. Breek al je eieren in een bak en gooi 1 tl zout, 1/2 el suiker en je witte peper erbij.
10. Maak je maizena ff aan en gooi bij je eieren.
11. Goed je eieren ff mengen met elkaar tot een hele mooi oranje massa en laat 10 min staan.
12. Zet een pan op met 2 el olie en laat heet worden.
13. Gooi er wat van je ei mengsel in en zorg voor een goeie basis van een omelet.
14. Bijna gaar?
15. Gooi je vulling (groenten en kip) op het midden van je ei.
16. Vouw je ei om de vulling heen.
17. Flippen!
18. Klaar.
19. Tijd voor je saus.

Bereiding Fu Yong Hai saus
1. Gooi je tomaten passaat en water in een pan samen met je suiker, gembersiroop, azijn, zout en peper.
2. Laten koken totdat de suiker opgelost is en pers er 2 teentjes knoflook bij.
3. Meng je maizena met wat water tot een papje.
4. Gooi bij je tomaten mengsel.
5. Even de kook erover totdat de saus wat dikker is.
6. Even proeven, en gooi er extra *** bij naar smaak.
7. Klaar!

Bereiding Nasi Goreng
1. Rijst een dag van te voren koken.
2. Snij je ham, prei en ui in stukken.
3. Bak je uien in de pan een beetje glazig.
4. Pleur je prei erbij en bak 3 min mee.
5. Gooi je eieren erbij en bakken maar.
6. Flikker je gesneden ham erbij en roeren.
7. Gooi je sesamolie erbij.
8. Gooi nu je rijst erbij en breng op smaak met zout.
9. Neem een hap en het is net of je in je favo Chinese restaurant zit.
10. Lekker man.

Bron

Koken met Nick



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Eelti00712


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Eelti00712
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top