Heerlijke kruidkoek met gember en walnoten
- Nederlands, Banket
- 10-20 min.
Vanwege Corona (november 2020) kunnen we even geen boodschappen doen in Nederland,
Ontbijtkoek is in Duitsland niet of moeilijk te koop. Dus zelf aan het bakken.
Vandaag dus weer heerlijk genoten van mijn plakje "ontbijtkoek" bij de koffie.
Ik heb in dit recept trouwens gemberjam gebruikt in plaats van stemgember.
Ingrediënten 12 recipe.people
200 gram bloem1 theelepel bakpoeder
150 gram donkerbruine basterdsuiker
1 ei (M)
1 dl melk
1 eetlepel vloeibare honing
1 flinke snuf zout
1 flinke eetlepel koekkruiden
2 eetlepels gemberjam of gehakte stemgember
75 gram walnoten
Benodigdheden
cakevorm van 20 cm (gebruik je een grotere cakevorm dan wordt de koek lager)mixer
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 170 graden boven- en onder-warmte.
Vet je bakvorm in met boter en bestrooi de vorm met bloem of paneermeel.
Klop het ei los met de bruine basterdsuiker, zout, melk en honing.
Meng het bakmeel goed met de koekkruidenen mx nu alles door elkaar.
Vul je cakevorm met het deeg.
Bak de koek plm. 55 tot 60 minuten in het midden van de oven.
Als een breinaald of saté-prikker droog uit de koek komt is de koek gaar.
Laat de koek afkoelen in de vorm.
De koek is na een paar dagen nog lekkerder.
Serveertip
In plaats van honing kun je ook keukenstroop of appelstroop gebruiken.
In plaats van gemberjam kun je heel goed stemgember of gehakte bolletjes gember op siroop.
In plaats van walnoten zijn andere soorten noten, zoals hazelnoten of macadamianoten ook heel lekker.