Verrukkelijke Zalmfilet in tomatenroomsaus met whisky lekker en snel
- Vis, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
Dit is een super snel en super lekker zalmrecept.
Je maakt eerst de saus en de stukken zalm garen in een paar minuten in de saus.
Ik dacht aan de whisky-cocktailsaus uit van die potjes toen ik de saus voor de zalm bedacht.We vonden het heerlijk.
Ingrediënten 2 recipe.people
250 gram zalmfilet20 gram roomboter
Peper, zout
1 klein sjalotje, gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd
1 eetlepel tomatenpuree
100 ml room
Borrelglas whisky
Paar druppel tabasco en/of mespunt cayennepeper
Gehakte dille of peterselie
Benodigdheden
koekenpanBereidingswijze
Snij de zalm in stukken. Kruid de zalm met peper en zout.
Verhit de roomboter in de koekenpan.
Bak hierin de sjalot en de knoflook glazig.
Bak de tomatenpuree even mee (haalt het zuur een beetje weg).
Blus af met de whisky. Laat een beetje inkoken.
Roer de room erdoor en laat de saus een paar minuten zachtjes sudderen tot de saus wat dikker wordt.
Maak de saus op smaak met cayennepeper en/of tabasco.
Doe de stukken zalm in de saus en laat de zalm in de saus aan beide zijden plm. 4 tot 5 minuten garen.
Prik even met een vork in de saus. Glijdt je vork erdoorheen dan is de zalm gaar en nog sappig.
Garneer de zalm met gehakte dille of peterselie.
Serveertip
Lekker met pasta, rijst of gebakken aardappeltjes.
Groente: doperwten, worteltjes, sla, sperziebonen, spinazie etc.