Thaise gele curry met groenten
- Thais, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Dit recept van lot af taste heb ik een beetje aangepast (lees de geraspte kokos weggelaten) en de volgorde van het toevoegen van ingredienten iets veranderd. Het is smullen geblazen!!!
Ingrediënten 4 recipe.people
- 400 gram Thaise Pandanrijst- 400 gram in blokjes gesneden kipfilet
-400 gram in stukken gesneden Thaise wokgroenen (zoals witte kool, sugarsnaps, rode peper, rode ui en prei)
- scheutje olie
- 400 ml kokosmelk
- 165 ml kokosroom (Coconut Cream van Blue Elephant)
- beetje sap van een limoen
- 70 gram Thaise gele currypasta (Blue Elephant is heel goed, heb ik gebruikt)
- 1 eetlepel vissaus
- 2 theelepels (kokosbloesem)suiker
•- 2 theelepels kurkumapoeder
Bereidingswijze
Kook de Pandanrijst volgens de instructies op de verpakking.
Verhit een scheut zonnebloemolie in een wok en bak de kip 2 minuten op hoog vuur lichtbruin. Voeg daarna de currypasta toe. Voeg de roerbakgroenten toe en roerbak kort. Voeg de kokosmelk en kokosroom toe als de geuren vrijkomen en roerbak alles ongeveer 15 minuten op laag vuur.
Voeg het limoensap (naar smaak), de vissaus, de suiker en kurkuma toe en meng alles goed door elkaar.
Schep de rijst in kommen en verdeel er de kipcurry over.
Bron
Lot of taste