Waterkerssoep met gerookte sprot

  • Belgisch, Soep
  • 30-60 min.
  • Waterkerssoep met gerookte sprot

    Waterkerssoep met gerookte sprot

    Waterkerssoep met gerookte sprot

Feestelijke groene vissoep met een verfrissende touch van waterkers en dille met gerookte sprotfilet en grijze garnaal......zalig van smaak en  makkelijk om te bereiden !  

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
2 lente-uitjes
45 g champignons
1 dl olijfolie
0,75 l kippenbouillon
peper en zout
1 bosje waterkers
1 dl room
100 g gerookte sprotfilet
100 g grijze garnalen
4 takjes dille
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Snij de lente-uitjes en champignons fijn en verwarm kort in olijfolie.
-Bevochtig met bouillon en kruid met peper. Laat 12 minuten koken.
-Voeg gewassen en versneden waterkers toe, en laat nog vijf minuten doorkoken.
-Mix, zeef en hou warm. Laat nu niet meer koken, zodat de groene kleur bewaard blijft.

-Klop de room licht op. Giet de soep in de borden, en voeg de garnalen en de sprot toe.
-Werk af met de opgeklopte room en een takje dille.

Bron

lekker van bij ons

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten