Waterkerssoep met gerookte sprot
- Belgisch, Soep
- 30-60 min.
Feestelijke groene vissoep met een verfrissende touch van waterkers en dille met gerookte sprotfilet en grijze garnaal......zalig van smaak en makkelijk om te bereiden !
Ingrediënten 4 recipe.people
2 lente-uitjes45 g champignons
1 dl olijfolie
0,75 l kippenbouillon
peper en zout
1 bosje waterkers
1 dl room
100 g gerookte sprotfilet
100 g grijze garnalen
4 takjes dille
Bereidingswijze
-Snij de lente-uitjes en champignons fijn en verwarm kort in olijfolie.
-Bevochtig met bouillon en kruid met peper. Laat 12 minuten koken.
-Voeg gewassen en versneden waterkers toe, en laat nog vijf minuten doorkoken.
-Mix, zeef en hou warm. Laat nu niet meer koken, zodat de groene kleur bewaard blijft.
-Klop de room licht op. Giet de soep in de borden, en voeg de garnalen en de sprot toe.
-Werk af met de opgeklopte room en een takje dille.
Bron
lekker van bij ons