Velouté van aardappelen en kervel met grijze garnalen
- Belgisch, Soep
- 30-60 min.
Feestelijke roomsoep van grijze garnaal,aardappel, prei, ui en kervel.
Ingrediënten 4 recipe.people
250 g bloemige aardappelen120 g grijze garnalen (gepeld)
1 ui
wit van 2 preien
6 dl visbouillon
1,5 dl room (of beter: zure room)
20 g boter
1 bussel kervel
peper en zout
Bereidingswijze
-Snijd de ui en de prei in ringen en stoof glazig in de boter. Overgiet met de visbouillon en breng aan de kook.
-Voeg de geschilde aardappelen toe en laat 40 minuten koken.
-Meng met de gespoelde kervel en laat nog 5 minuten koken.
-Mix krachtig met een staafmixer en haal door een zeef.
-Voeg de room toe en breng op smaak met peper en zout.
-Schenk uit en strooi er wat garnalen in.
Bron
lekker van bij ons