Velouté van aardappelen en kervel met grijze garnalen

  • Belgisch, Soep
  • 30-60 min.
  • Velouté van aardappelen en kervel met grijze garnalen

    Velouté van aardappelen en kervel met grijze garnalen

    Velouté van aardappelen en kervel met grijze garnalen

Feestelijke roomsoep van grijze garnaal,aardappel, prei, ui en kervel. 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
250 g bloemige aardappelen
120 g grijze garnalen (gepeld)
1 ui
wit van 2 preien
6 dl visbouillon
1,5 dl room (of beter: zure room)
20 g boter
1 bussel kervel
peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Snijd de ui en de prei in ringen en stoof glazig in de boter. Overgiet met de visbouillon en breng aan de kook.
-Voeg de geschilde aardappelen toe en laat 40 minuten koken.
-Meng met de gespoelde kervel en laat nog 5 minuten koken.
-Mix krachtig met een staafmixer en haal door een zeef.
-Voeg de room toe en breng op smaak met peper en zout.
-Schenk uit en strooi er wat garnalen in.

Bron

lekker van bij ons

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten