Surinaamse Nasi

  • Surinaams, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 04-11-2020
  • Surinaamse Nasi

    Surinaamse Nasi

    Surinaamse Nasi

Dit recept van Surinaams Koken.nl heb ik reeds meerde keren gemaakt en inmiddels aangepast aan mijn eigen smaak en kookstijl. Het resultaat is een meer dan smakelijk nasi.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gr Basmati rijst (Gekookt en afgekoeld)
500 gr Kipdijfilet
50 gr Gedroogde Garnalen (30 minuten wellen in water)
100 gr Doperwten (vers, uit een klein blikje of diepvries)
2-4 stuks Maggiblokjes (verkruimeld)
1 grote Ui (gesneden)
8 teentjes knoflook (gesneden)
4 takjes Selderij (grof gesneden)
Bosje Bosui (In schuine ringetjes gesneden, inclusief het schone gedeelte van het groen)
1 stukje Gember (8 cm, Vers in 2 stukjes)
1 tl zwarte peper
1/2 tl pimentpoeder
1 stukje Trassie (1 a 2 cm groot verkruimeld)
Zoute Ketjap
Zoete ketjap
Arachide olie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Een Wok (of 2)

Bereidingswijze

Rijst koken en daarna deze goed laten afkoelen.

Snij de kipdijfilet in wat kleine stukken en marineer deze met een beetje zoute Ketjap en verkruimeld maggiblokje. Laat het een uurtje staan in de koelkast. Bak daarna de kip 10 minuten aan in wat olie. Haal de kipstukjes uit de pan en zet even apart.

Vewarm zonnebloem olie in een pan of wok en bak het gehakte ui en knoflook op een matig vuurtje voor ongeveer 2 minuten. Voeg de zwarte peper, pimentpoeder, gember stukje, 2 verkruimeld maggiblokjes en trassie toe. Voeg een scheutje water toe en bak alles nog een paar minuten. Voeg de kipstukjes toe en de garnalen. Bak dit ook voor ongeveer 2 minuten mee. Voeg de doperwten en bak mee voor ongeveer 1 minuut.

Zet nu het vuur laag en voeg de helft van het rijst toe. Doe hier 4 eetlepels zoute en 2 eetlepes zoete ketjap toe.
Nu alles rustig goed door elkaar roeren. Iedere korrel moet een bruin laagje krijgen. Neem de tijd om dit te doen. Voeg daarna de rest van het rijst toe, met 2 eetlepens zoute en 1 eetlepen zoete ketjap. Ook nu weer rustig alles goed door elkaar mengen. Doe nu ook de selderij en bosui erbij en meng alles goed door elkaar.

Ketjap, peper en zout eventueel naar smaak toevoegen.

Bron

Aangepast recept van de site "Surinaams Koken".

Serveertip

In plaats van gedroogde garnalen, gebruik ik ook wel een pakje (100gr) hollandse garnalen aangevuld met een klein scheutje vissaus.

Alsvast de rijst in een 2e wok zachtjes opbakken (goreng) zorgt voor een mooie droge nasi.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten