Babi Ketjap
- Indonesisch, Bijgerecht
- 30-60 min.
Orginele Javaanse Babi Ketjap
Ingrediënten 4 recipe.people
Pond Varkensvlees1 tl Assem
4 el Olie
Ketjapsaus:
130 ml Ketjap Manis (170gr)
2 tl Citroensap
3 tl Gula Djawa
2 tl Rijstazijn
1 tl Gembersiroop
Boemboe:
1 Grote Ui
2 Knoflooktenen
2 Rawits
2 tl Djahe
1/2 tl Zout
1/2 tl Zwarte peper
Benodigdheden
Wok, Blender, Magnetron.Bereidingswijze
Mis en place:
Snij het varkensvlees in blokken. Marineer het met de Assem een half uur op kamertemperatuur in een schaal . Meng de ketjapsaus in een schaal en zet deze 30 seconden in de magnetron, daarna goed roeren. Verwijder de zaadjes uit de twee rawits. Stop dan de ingrediënten voor de boemboe in de blender en maal deze fijn.
Bereiding:
Fruit de boemboe in de olie op een medium laag vuur aan voor ongeveer 2 minuten. Vuur hoger en bak nu het varkensvlees gedurende zo'n drie minuten in de wok mee, er mag geen rauw vlees meer zichtbaar zijn. Zet de Ketjapsaus opnieuw voor 30 seconden in de magnetron en voeg deze al roerend aan het gerecht toe. Aan de kook brengen en dan 30 minuten pruttelen met de deksel op de pan en af en toe roeren. Na 30 minuten deksel van de pan en de saus laten indikken (15-30 minuten afhankelijk van de gaarheid die je wenst). Regelmatig roeren.
Bron
Familie
Serveertip
Serveer met witte rijst bovenop een bedje van Atjar.